Beauty

Dé beste beginnersvriendelijke make-up tips voor jou

Dé beste beginnersvriendelijke make-up tips voor jou

De kans is groot dat jij de afgelopen maanden minder make-up hebt gebruikt. Wij kijken uit naar een zomer buiten de deur en het is daarom leuk om het ondergewaardeerde make-up me time momentje weer op te pakken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de show te stelen met je outfit en je gezicht voorlopig nog au natural te laten. Maar wat als je nou wél zin in een klein feestje op je gezicht hebt? 

Dan hebben wij – omdat we het natuurlijk ietwat vergeten zijn in de lockdown – vijf beginnersvriendelijke make-up tips voor jou.

1. Drink water!

Dit is misschien niet een make-up tip maar het staat wel in verband met elkaar. Zeker nu het zomer wordt, moet je onwijs veel drinken. Water bedoel ik dan hè. Het kan doorslagevend zijn voor een plumpy en stralende huid. Zorg er dus voor dat je lichaam en huid goed hydrateert. 

2. Bereid je huid voor

Niks is belangrijker dan je huid te prepareren voor zowel de dag als je make-up. Zelfs wanneer je van plan bent om geen make-up te dragen, zou het onderdeel moeten zijn van je ochtend. Zorg er dus voor dat jij je gezicht op zijn minst reinigt en breng daarna een - voor jouw huidtype geschikte - dagcrème aan. Laat de dagcrème goed intrekken, masseer eventueel je gezicht nog even en dan kunnen we de beautytas erbij halen.

 

3. Blenden, blenden, blenden

Ongeacht de dekking van je foundation, is het belangrijk om goed te blenden. Breng het gelijkmatig en zorgvuldig aan en neem er de tijd voor. Persoonlijk verspreid ik mijn CC-cream altijd met mijn vingers. Ik merk dat door de warmte van mijn handen en gezicht, het erg mooi blendt en het één geheel wordt. 

4. De basics

Misschien heb je wel helemaal geen zin om jezelf op te kalefateren. Echter, kom je er soms gewoon niet onder uit. Voor dat soort momenten zijn er gelukkig maar vier producten nodig om jezelf helemaal ready te maken. Natuurlijk wel na je ochtendroutine, want zoals ik al aangaf kun je die niet zomaar skippen. Afijn, de producten die je nodig hebt zijn: concealer, wenkbrauwgel, wimperkruller en een lippenbalsem. Nou hoor ik je denken ‘dit gaat vrij weinig veranderen aan mijn gezicht’. Geloof mij maar, je ziet er meteen en stuk wakkerder uit en klaar voor de dag. Mede-fan van het gebruik van alleen deze vier producten is topmodel Romee Strijd.

 

5. Sta open voor je nieuwe kleuren en experimenteer

Ten slotte moet je lekker experimenteren en nieuwe dingen proberen met make-up. Maak er een kunstwerk van want niks is te gek. De gedachte dat slechts één toon er goed uit zou zien bij je huid- of oogkleur is allang achterhaald. Belangrijk is dat je de natuurlijke vormen van je gezicht volgt. Verder zoek je gewoon een kleur waar je van houdt waarmee je lekker aan de slag kan gaan.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top