Gezichtsverzorging

Volg deze stappen voor de perfecte skincare routine

Volg deze stappen voor de perfecte skincare routine

Vrijwel iedereen vindt gezichtsverzorging belangrijk en heeft dan ook een skincare routine. Maar weet jij wat je eerst moet aanbrengen: je gezichtsolie of je moisturizer? Eigenlijk doen we met z'n allen maar wat. Daar komt vanaf nu verandering in.   

In je gezichtsverzorging zit natuurlijk een volgorde. Toch weten veel mensen niet wat er voor het één en wat er voor het ander moet komen. Wij hebben het op een rijtje gezet voor je.

 

Stap 1: cleanser

De eerste stap is logischerwijs om je make-up eraf te halen voordat je naar bed gaat of wanneer jij je dag begint. Vaak blijft er nog wat residu achter op je gezicht na je nachtrust. Het is belangrijk om een goede cleanser te gebruiken die je huid niet vettig achterlaat. Ook trekken de rest van je skincare producten beter in als je huid volledig schoon is. Het wordt dan ook afgeraden om reinigingsdoekjes te gebruiken in plaats van een cleanser, deze laten nog veel make-up achter en dat verstikt je poriën. Dit zorgt er vaak voor dat acne opspeelt. Zoek een cleanser die past bij jouw huidtype.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Skincare.com (@skincare) op

Stap 2: toner

Vroeger stonden toners bekend om het feit dat ze je gezicht geïrriteerd en gevoelig achterlieten. Dit kwam omdat deze meestal op basis van alcohol waren. Nu is dat verleden tijd en hebben veel toners ingrediënten toegevoegd die acne bestrijden en je gezicht zacht verzorgen. Toner is als het ware de primer voor de rest van de producten die je gaat gebruiken. Laat je toner dus eerst tien minuten intrekken, voordat je verdergaat met je routine. 

Stap 3: serum

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een dagcrème en een serum. Een serum bevat een hogere concentratie werkzame stoffen dan in een normale crème. Het kan dan ook heel gemakkelijk in je huid trekken omdat het bestaat uit kleinere moleculen. 

Stap 4: oogcrème

Oogcrème is een echte aanwinst voor je routine. Veel mensen vergeten dan ook om het te gebruiken, terwijl deze nou net zo belangrijk is. Onze ogen vertellen namelijk of we een goede nachtrust hebben gehad of niet. Je oogopslag kan dan ook met één stap veranderen door de crème. Maar wat doet een oogcrème precies? Heel simpel: het houdt de huid rond je ogen jong en soepel. Aangezien het dunner is dan een normale dag- of nachtcrème is, is het erg belangrijk deze voor je moisturizer aan te brengen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Layla 💄 London Blogger (@trialsandtribulationsx) op

Stap 5: dag- of nachtcrème 

Een dagcrème, oftewel moisturizer, zorgt ervoor dat het vochtgehalte van je huid de hele dag up-to-date blijft. Ook zorgt de crème ervoor, mocht je er één met SPF hebben, dat je huid beschermd wordt tegen de zon. Zelfs in de winter komt SPF goed van pas, aangezien de uv-stralen effect op je huid blijven hebben. Ook tegen luchtvervuiling en temperatuurverschillen is je dagcrème goed. Draag 'm daarom altijd onder je foundation of andere make-up. 

Voor je avondroutine gebruik je een nachtcrème. Het is van belang dat je daarvoor niet je dagcrème gebruikt aangezien deze een andere werking heeft op je huid dan die voor de nacht. Een nachtcrème zorgt er namelijk voor dat je huid zich in de nacht beter herstelt van de stralen en 'beschadiging' dat het heeft opgelopen overdag. Hierom is je nachtcrème ook rijker aan voedende ingrediënten. 

Tot slot: Gezichtsolie

Behalve dat het je gezicht glad maakt, heeft gezichtsolie ook nog een andere werking voor je huid. Het zorgt er namelijk voor dat alle producten die je net hebt aangebracht zich goed intrekken in de huid en niet zo snel verdampen. Gebruik je de olie aan het begin, dan zorgt het ervoor dat de rest van de producten op de olie blijven liggen. Het is dan ook belangrijk dat je de olie altijd (echt áltijd) op het einde van je skincare routine toepast. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top