Lipstick

Lipliner aanbrengen? Dit handige stappenplan gaat je helpen!

Lipliner aanbrengen? Dit handige stappenplan gaat je helpen!

Als er iets niet vergeten mag worden bij het aanbrengen van make-up, zijn het de lippen. Zeker als je bijvoorbeeld geen opvallende oogschaduw hebt gebruikt, kun je echt uitpakken met een mooie lipstick. Wil jij ook dat je lippen de hele dag door mooi blijven én dat het geheel er professioneel uitziet? Dan is een lipliner de perfecte oplossing! 

Heb je altijd al willen weten hoe je lipliner als een professional aanbrengt? Goed nieuws! In dit artikel lees je alles over het aanbrengen van lipliner zoals een professional. Met behulp van deze handige tips kan jij het ook!.  

 

Zorg dat je alles in huis hebt

Voordat je begint met het daadwerkelijk aanbrengen van lipliner, zal je eerst nog wat dingen moeten voorbereiden. Zo heb je bijvoorbeeld een lip scrub nodig om alle velletjes van je lippen te verwijderen. Heb je geen lip scrub in huis? Je kunt dit ook zelf maken! Gewoon een beetje suiker met een druppeltje amandelolie en je hebt jouw eigen lip scrub gemaakt. Daarnaast zal je jouw lippen eerst goed moeten hydrateren met een lippenbalsem en kan het nog wel eens handig zijn om een klein lipkwastje en concealer in huis te hebben. 

Stap #1 - Lippen voorbereiden

Heb je alle benodigdheden in huis gehaald? Dan is het tijd om de lippen voor te gaan bereiden. Je begint dus met de lip scrub om alle velletjes en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens breng je een hydraterende lippenbalsem aan en laat je dit even inwerken. Hierdoor voorkom je eventuele lijntjes nadat je de lipliner hebt aangebracht. Geef de lippenbalsem dan ook een paar minuten om in te trekken.

Stap #2 - Concealer aanbrengen

Voelen je lippen zacht aan? Goed nieuws, want dan kan je door naar de volgende stap: concealer aanbrengen. Je zult vast denken, maar dit doe je toch eigenlijk alleen onder je ogen en om eventuele oneffenheden te verbergen? Klopt, maar je hebt het dus ook nodig om lipliner aan te brengen; hiermee voorkom je dat deze snel vervaagt. Breng de concealer net buiten je liplijn aan op je boven- en onderlip. Wanneer je dit gedaan hebt, is het tijd om de concealer in je huid te blenden totdat je de randen van je lippen hebt geraakt. Zorg ervoor dat de concealer niet meer opvalt.

Stap #3 - Boven- en onderlip omlijnen

Nu is het dan echt tijd om met lipliner aan de slag te gaan. Let erop dat - wanneer je een lippotlood gebruikt - deze niet te scherp is. Hiermee voorkom je een per ongeluk krasje in je huid én krijg je een natuurlijker resultaat. Hoe je begint met lipliner aanbrengen? Maak als het ware en ‘x-vorm’ om de hoogste punten van jouw cupidoboog te accentueren. Vervolgens kun je - door middel van kleine lijntjes - naar de buitenkant van je lippen gaan werken. Net zolang tot je de buitenste hoekjes bereikt hebt.

Stap #4 - Lippen invullen

Wanneer het gelukt is om je onder- en bovenlip te omlijnen, is het tijd om de lippen verder in te vullen. Dit kun je natuurlijk doen met een lippotlood, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te doen met een lipstick. Breng een kleur naar keuze aan en bedek je lippen goed. Nu is het namelijk belangrijk om de lipliner en de lipstick met elkaar te blenden. Hierdoor wordt het een mooi geheel en krijg je een beetje dat ombre effect. Schiet je tussendoor soms uit? Dat kan natuurlijk gebeuren! Pak een wattenstaafje en haal de uitgeschoten lippenstift of lipliner weg. Heb je nog wat concealer over? Dan kun je de lege plekjes boven je lippen weer wat opvullen met make-up.  

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top