Haarverzorging

Rood haar is in: zo kies je de perfecte tint voor jou

Rood haar is in: zo kies je de perfecte tint voor jou

Rode haarkleuren zijn helemaal in. Je hebt ze in veel verschillende variaties, waardoor het lastig kan zijn om jouw perfecte tint te selecteren. Wil jij graag een rode coupe? Dit is hoe jij de perfecte kleur uitkiest voor jouw ondertoon.

Rood haar voor een lichte huid

Als je een lichte huid hebt, kun je donkere rode tinten het beste vermijden. Hierdoor kun je namelijk nogal bleek lijken. Ga in plaats daarvan voor lichtere tinten zoals 'strawberry blonde' of koper. Rode haarkleuren zijn extra mooi als je van jezelf bruine ogen hebt. Je haar zal je ogen namelijk mooi accentueren. Een natuurlijke gingerkleur zal voor jouw ondertoon ook zeker goed werken. We raden voor jouw lichte huidje aan om niet te ver af te wijken van de natuurlijke ondertoon van je haar, deze bepaalt namelijk of je haar je huid grauw laat lijken of juist laat stralen. Als je al donker haar hebt van jezelf kun je ook gaan voor donkerdere tinten, zolang je maar bij je natuurlijke ondertoon blijft.

Rood haar voor een medium huid

Voor een medium huid zijn kastanjebruine tinten met een warme gloed het allermooist. Deze geven jouw huid een gezonde gloed. We raden aan om kleuren met een paarse basis te vermijden. Felle rode tinten zullen voor jouw huid prachtig zijn, denk hierbij aan koraaltinten. Mocht je dus benieuwd zijn naar een haarkleur die lekker opvalt, dan is dit zeker een goede match voor jou. Wees niet bang om een statement te maken. Je kunt het beste wegblijven van donkere, koele kleuren. Hierdoor zal je huid grauwer lijken. Blijf dus vooral bij een warme kleur.

Rood haar voor een olijfkleurige huid

Voor een olijfkleurige huid raden we aan om te kiezen voor een koperkleur met gouden highlights. Dit zal de prachtige ondertoon in je haar mooi accentueren. Donkerrode kleuren met een blauwe ondertoon zullen jou ook prachtig staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bordeauxrood. Omdat je een koele ondertoon in je huid hebt, kun je gemakkelijk gaan voor een koele haarkleur.

Rood haar voor een donkere huid

Voor een donkere huid is de regel simpel: hoe dieper de rode kleur, hoe beter. Rijke, diepe roodtinten zullen jouw huid prachtig accentueren. Denk hierbij aan kleuren zoals bordeauxrood of magenta. Voor een donkere huid is een hele felle tint ook erg geschikt. Wees dus niet bang om een statement te maken, het zal je ongetwijfeld prachtig staan. Ook lichtere kleuren zullen jou prachtig staan. Met een diepe huid kun je vrijwel iedere kleur hebben.

Beeld: NL Beeld / Avalon
Deel dit artikel
Back to top