Beauty

Heb jij een warme of koude ondertoon?

Heb jij een warme of koude ondertoon?

Je bent je waarschijnlijk wel bewust van je huidskleur, maar de ondertoon van je huidskleur en je huidskleur zijn twee verschillende dingen. De ondertoon verschilt per huid en staat los van hoe licht of donker je huid is. Als je eenmaal weet wat de ondertoon van je huid is, kun jij jouw kledingkast beter indelen en je make-up mooier dragen.
 
Veel vrouwen zeggen dat bepaalde lipsticks hun niet staan of dat dat rode topje toch niet voor hun is weggelegd. Dit ligt vaak aan de ondertoon van hun huid. Hier hebben wij vier makkelijke manieren op een rijtje gezet om erachter te komen of jij een warme, koude of neutrale ondertoon hebt. Zo kun jij het beste uit je looks halen en heb je (bijna) nooit meer een miskoop of een kleur oogschaduw die niet veel voor je doet.

Natuurlijk kan iedereen kleuren en tinten dragen die voor hun gevoel complimenterend zijn of die ze gewoonweg heel erg mooi vinden, maar het is fijn om te weten wat jou beter staat als je net op zoek bent naar die perfecte lipstick of dat statement jurkje.

Heb jij een warme, koude of neutrale ondertoon?

 1: Wit of gebroken wit?
Voor deze truc begin je met een make-up-loos gezicht en doe je je haar naar achter. Je haarkleur kan namelijk misleidend zijn en al zeker als je het gekleurd hebt. Pak een spierwit kleding item en een kledingstuk in de kleur gebroken wit. Houd beide items om de beurt bij je gezicht. Zie je er beter uit in wit? Dan is jou ondertoon warm. Als je er bleek uitziet in hagelwit en beter in een gebroken wit dan is jou ondertoon koeler. Zie je er goed uit in beiden, dan heb jij waarschijnlijk een neutrale ondertoon. 
 
2: Bruin of verbrand?
Bedenk nu hoe jouw huid reageert op de zon. Word jij makkelijk bruin? Of verbrand je juist snel en vaak? De meeste mensen die makkelijk bruin worden hebben warme ondertonen. Als je makkelijk en snel verbrand en minimaal bruint, dan heb jij waarschijnlijk een koele ondertoon in je huid. Als jij niet aan één van de twee kanten van dit spectrum zit heb je hoogstwaarschijnlijk een neutrale ondertoon. 

3: Goud of zilver?
Staan gouden of zilveren sieraden jou beter? Als je denkt dat goud beter bij je staat, heb je een warme ondertoon. Als zilver jou mooier staat, heb je een koele ondertoon. Als zowel goud als zilver jou goed staan, heb je een neutrale ondertoon in je huid en kun je alle kanten op. 
 
4: Groen of Blauw?
De laatste test om te zien wat je ondertoon is, is te vinden in je aderen. Ga goed in natuurlijk licht staan en kijk naar je polsen. Zien de adertjes bij je polsen er groenig uit? Dan heb je sowieso een warme ondertoon. Als je blauwige aderen of zelfs paarsige aderen hebt dan heb je koele ondertonen. Als het voor jou niet duidelijk is en je het gevoel hebt dat je een groene-blauwe tint hebt dan heb je een neutrale ondertoon. 
 

Huidskleur: heb jij een warme of koude ondertoon?

Deel dit artikel
Back to top