Haarverzorging

Alles wat je wilt weten over haar blond verven

Alles wat je wilt weten over haar blond verven

Als je overweegt om je haar blond te verven, is het cruciaal om goed voorbereid te zijn. Dit wil je weten voordat je aan de slag gaat met het veranderen van je haarkleur!

Haar blond verven

Informeer jezelf goed voordat je de kleur van je haar zomaar aanpast! Het proces van haarkleuring vereist zorg en aandacht en een verkeerde keuze kan leiden tot ongewenste resultaten.

Kapper of zelf doen?

Het is verleidelijk om zelf aan de slag te gaan met het verven van je haar. De haarverf bij de kapper of drogist is vaak een goedkope optie. Toch is het zelf experimenteren niet aan te raden. De kans is groot dat de gekozen kleur niet uitvalt zoals je had gehoopt. Denk bijvoorbeeld aan een kleur die niet dekt of een oranje gloed krijgt. Dat wil je natuurlijk vermijden. Dus, ga niet zelf aan de slag en plan een bezoekje in bij je kapper. Een kapper verstaat de kunst van het creëren van de gewenste blonde kleur. Zo loop je geen risico op teleurstellingen en kom je thuis met een resultaat waar je tevreden mee bent.

Het ontkleuringsproces

Ontkleuren is een noodzakelijke stap voor het verkrijgen van een blond kleur. Als je van nature licht haar hebt, zal dit proces sneller en gemakkelijker verlopen dan wanneer je haar donker is. Kappers adviseren vaak om niet meer dan vijf tinten lichter te gaan. Te extreem ontkleuren kan leiden tot onherstelbare beschadiging van je haar. Mogelijk zijn meerdere sessies nodig om je oorspronkelijke kleur volledig te verwijderen en een geschikte basis te creëren voor de blonde tint.

Meer lezen: Haartrends die nu populair zijn

Welke opties zijn er?

Je kunt kiezen voor een blonde spoeling (voor een subtiele kleurverandering zonder permanente verf) of permanente verf. Ook kun je subtiel blond aanbrengen met behulp van highlights, lowlights, of babylights. Deze technieken zijn gemakkelijker te mengen met je natuurlijke haarkleur en vereisen minder frequente bezoekjes aan de kapper.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top