Haarverzorging

Wat is het verschil tussen vaste en vloeibare shampoo?

Wat is het verschil tussen vaste en vloeibare shampoo?

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen: de shampoobars. Maar wat is nu het verschill tussen vaste en vloeibare shampoo? Wat zijn de voordelen en eventuele nadelen? Wij leggen met plezier uit wat je allemaal moet weten!

Shampoobar

Het enige wat je hoeft te doen is een beetje water op de shampoobar te gieten om het schuim te kunnen activeren. Het is een klein blokje dat gemakkelijk in de handen gehouden kan worden, dus het verspreiden van de shampoobar in je haar is erg simpel. De shampoobar gaat tot tachtig wasbeurten mee, wat gemiddeld langer is dan een normale fles vloeibare shampoo. Ook gebruik je minder product met een shampoobar, terwijl het doseren met een fles shampoo lastiger is. De shampoobar is compact en stevig, en dus daarmee makkelijk mee te nemen op reis. Vloeibare spullen mogen tot 100ml in een normale handbagagekoffer, en een shampoobar telt niet als vloeibaar middel. Zo kun je er meer van meenemen als de shampoobar bijna op is. Ook is de shampoobar ecologisch en plasticvrij. Vaak zit er geen verpakking omheen, en mocht dit wel zo zijn worden ze verpakt in recycleerbare omhulsels.

Vloeibare shampoo

Vloeibare shampoo is gemakkelijker te gebruiken, omdat je het meteen aan kan brengen op nat haar. Het is daarmee makkelijker te verdelen, en je kunt het sneller uitspoelen. Hierdoor kun je je haar sneller wassen. Het is wel minder ecologisch als een shampoobar door onder andere de verpakkingen, al komen er steeds meer recycleerbare verpakkingen op de markt. Ook kan vloeibare shampoo siliconen bevatten: dit is niet goed voor het haar en de natuur.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top