Haarverzorging

Zilvershampoo: zo gebruik je het + alle in en outs

Zilvershampoo: zo gebruik je het + alle in en outs

Wanneer jij een zilveren gloed over jouw haar wilt hebben kies je al gauw voor een zilvershampoo. Deze haalt de gele gloed weg en zorgt ervoor dat er een assige toon overheen komt. Toch lukt het bij veel mensen niet helemaal en hebben zij het gevoel dat het niet werkt. Dat kan nog weleens liggen aan hoé je het gebruikt. 

Zilvershampoo is anders dan een normale shampoo. Het heeft dan ook geen zin om het als een normale shampoo te gebruiken, zo trekt het namelijk niet in jouw kapsel. Wat zilvershampoo precies is en hoe je het gebruikt, vertellen we je graag.

Wat is zilvershampoo precies?

In een zilvershampoo zitten blauwe en paarse pigmenten, die ervoor zorgen dat jouw lokken een stuk assiger worden of zelfs paars. Deze pigmenten zijn de tegenhanger van oranje en gele tonen, die jij dus wilt laten verdwijnen. Veel mensen met blond haar krijgen namelijk nog weleens een gele gloed over hun lokken heen, wat ze vaak willen verminderen. Dat kan door middel van zilvershampoo. Deze zorgt er namelijk voor dat je haarkleur - tijdelijk - koeler wordt. Dit werkt op blond, wit, pastel en grijs gekleurde kapsels. Wanneer jij van jezelf een wat goudkleurige tint hebt, als haarkleur, lukt het vaak lastiger om hier zilvershampoo voor te gebruiken.

Hoe gebruik je de zilvershampoo?

Er zijn tal van verschillende zilvershampoo's, die allemaal dezelfde werking hebben. De één werkt wat beter dan de ander. Toch moet je deze allemaal op dezelfde manier gebruiken, wat iets anders verloopt dan een normale shampoo. Je brengt de zilvershampoo aan op nat haar en masseert dit goed in je lokken. De truc is om het een tijdje te laten zitten, dit kan twee minuten zijn maar ook tien. Hoe assiger jij jouw kapsel wilt, hoelanger je het laat intrekken. Besef daarbij wel dat zodra je het langer dan tien minuten laat intrekken, het paars kan worden. Daar hoef jij je niet al te druk om te maken, dit was je er na twee wasbeurten weer uit. 

Vervolgens was je het er zoals gewoonlijk uit en zorg je dat al het shampoo uit je haar is. Breng een voedende conditioner aan om jouw lokken weer te laten stralen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hanna Olin Månsson (@hannaomansson) op

Zilvershampoo op droog haar

Er zijn heel wat mensen die beweren dat het aanbrengen van zilvershampoo op droog haar goede effecten zou hebben. Dat is onjuist, het wordt zelfs afgeraden. Gebruik daarom altijd de shampoo op nat haar en laat het niet te lang zitten. Wanneer je het op droog haar voor een lange tijd laat intrekken, zal dit ervoor kunnen zorgen dat jouw lokken afbreken. En dat willen we niet, toch?

Hoe vaak gebruik je de shampoo?

Hoe vaak je de zilvershampoo gebruikt, hangt af van het door jouw gewenste resultaat. Wanneer je voor een écht zilvere gloed wilt gaan, kan je ervoor kiezen om het elke wasbeurt te gebruiken. Doe dit niet vaker dan drie keer per week, zo houd jij je lokken gezond. Wanneer je een wat zachtere toon wilt dan kun je er altijd voor kiezen om tussendoor met een normale shampoo jouw haar te wassen.


L'Oreal Colorista zilvershampoo bij Douglas.nl


Lee Stafford Bleach Blondes bij Douglas.nl

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top