Fashion

Laat je sieraden minder snel verkleuren met deze tips

Laat je sieraden minder snel verkleuren met deze tips

Een duik in de zoute zee met je gouden oorbellen, chloor op je ketting en de brandende zon die je armbanden probeert aan te tasten: in de zomer hebben onze sieraden heel wat te verduren. Verkleuren ze bij jou ook zo snel? Hier hebben we tips voor. Komen ze.

Goudachtige sieraden

Bekijk eerst goed welke sieraden je draagt in de zomer. Sieraden van nepgoud en -zilver kunnen niet goed tegen water en vocht, en dat geldt ook voor gold-plated en silver-plated. Het gekleurde laagje zal sneller verdwijnen als het in aanraking komt met water. Verder kunnen gouden en zilveren sieraden best tegen een sttotje, maar pas wel goed op wanneer je een dagje naar het strand gaat.

Hoe kun je verkleuring voorkomen?

  1. Zonnebrand: Wanneer je de zon in gaat moet je je altijd goed insmeren met zonnebrandcrème. Ook wanneer de zon niet fel genoeg schijnt, is het handig om zonnebrand of bodylotion te smeren. Hierin zitten alleen wel bepaalde ingrediënten die je sieraden aan kunnen tasten. Smeer je dus altijd eerst in en versier jezelf daarna met sieraden.
  2. Zand en vuil: zelfs wanneer je denkt dat de zon niks doet voor de verkleuring van je sieraden, heb je altrijd nog zand en vuil. Je ring beschadigd hier alsnog door, dus pas goed op en doe eventueel je sieraden af.
  3. Zweet: Ook als je zweet komt er vocht vrij, en ook dit kan je sieraden aantasten. Al het vocht, trouwens. Wil je gaan sporten, een wandeling maken in hoge temperaturen, of het je het gewoon heel warm? Wees verstandig en laat die sieraden thuis.
  4. Zwemmen: Ja, we hebben het al vaker gezegd: vocht tast sieraden aan. Chloor kan je sieraden ook beschadigen, dus het beste is écht om die nieuwe oorbellen toch even uit te doen. Zo kun je er langer mee flaneren.
  5. In het donker: Bewaar je juweeltjes altijd op een donkere en koele plek. In de zomer is dit natuurlijk wat meer relevant door de warmte en het zonlicht, maar als ze in directe zonneschijn liggen zullen ze nu eenmaal verkleuren. Dat wil je niet.
Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top