Haarverzorging

Micellair water voor je haar bestaat en zo werkt het

Micellair water voor je haar bestaat en zo werkt het

Als je aan micellair water denkt, denk je waarschijnlijk aan een product dat je gebruikt om je gezicht mee te reinigen. Maar micellair water bestaat tegenwoordig ook voor je haar! En het komt verrassend veel overeen met het skincare product. Dit is micellair water voor je haar en zo werkt het.

Wat is micellair water voor je haar?

Micellair water voor je haar doet eigenlijk bijna hetzelfde als het product voor je huid. Het is een milde reiniger die gebruik maakt van dezelfde formule, namelijk micellen. Dit is wat micellair water zo'n fijn product maakt voor je gezicht. Het is mild maar reinigt ook grondig. Als je er zo over nadenkt, zou je je kunnen afvragen of het dan ook niet zou werken voor je hoofdhuid. En dat doet het zeker! Vooral voor mensen met een droge hoofdhuid of gekleurd haar is dit een fijne manier van reinigen. Het verwijdert vuil zonder gebruik te maken van sulfaten. Dit maakt het ook een fijn product voor krullend of golvend haar.

Wat zijn de voordelen?

Het gebruiken van micellair water voor je haar heeft meerdere voordelen. Ten eerste houdt het je hoofdhuid gezond. Het reinigt de huid op een milde manier en voorkomt daardoor dat de huid op je hoofd uitdroogt. Daarnaast reinigt het je haar zonder gebruik te maken van sulfaten. Sulfaten kunnen erg uitdrogend zijn en het kan je krulpatroon verstoren. Door gebruik te maken van micellair water heb je hier geen last meer van. Tot slot reinigt het het haar en de hoofdhuid goed en grondig, maar zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Hiermee voorkom je dat je haar sneller vettig wordt en blijft het haar en de hoofdhuid goed gehydrateerd.

Zo gebruik je het

Er wordt vaak gezegd dat je je haar beter niet iedere dag kan wassen. Met micellair water kan dit wel, aangezien het zo'n mild product is. Toch zou het je shampoo niet volledig moeten vervangen. Het blijft goed om af en toe je haar grondig te wassen om al het vuil uit je haar te krijgen. Ondanks het feit dat micellair water goed reinigt, is het bijvoorbeeld niet altijd even geschikt voor het verwijderen van styling producten uit je haar. Micellen worden toegevoegd aan verschillende soorten producten. Het is dus niet een vloeistof die er net zo uitziet als het skincare product. Micellen kunnen voorkomen in conditioners, maskers, shampoos en in speciale sprays. Wanneer je voor het eerst een product met micellen uitprobeert, raden we aan om het gebruik op te bouwen. Begin met een keer per week om te zien hoe je haar en je hoofdhuid erop reageren.

Wil jij graag micellen producten proberen voor je haar? Probeer dan bijvoorbeeld deze micellar shampoo van Sukin of deze Sensitive Micellar Shampoo van Grow Gorgeous. Het concept is nog niet erg bekend in Nederland, maar wie weet zet jij de trend!

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top