Haarverzorging

De 5 fijnste én beste shampoos zonder sulfaten en parabenen

De 5 fijnste én beste shampoos zonder sulfaten en parabenen

Goede haarverzorging is belangrijker dan je in de eerste instantie misschien zou denken. Merk je dat jouw haar snel vet, dof of futloos wordt? Dan zou het goed kunnen dat je niet de juiste shampoo of conditioner gebruikt. Tegenwoordig komen er steeds meer shampoos zonder sulfaten en parabenen op de markt waar veel mensen heel blij mee zijn!

Maar wat zijn de beste shampoos zonder sulfaten en parabenen? En hoe schadelijk zijn deze synthetische stoffen voor je haar? Je leest er alles over in dit artikel! 

Wat doen sulfaten en parabenen? 

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar heel veel shampoos, conditioners en maskers beschikken over sulfaten en parabenen. Dit komt omdat het hele grondige reinigers zijn, die alle talg en eventuele productresten uit je haar spoelen. Parabenen kunnen zelfs de houdbaarheid van je shampoo verlengen. Deze synthetische stoffen reinigen je haar zó goed, dat zelfs de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid kan verdwijnen. Het gevolg? Een droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Wist je dat deze synthetische stoffen zelfs de kleur van je haar kunnen vervagen? Niet voor niets dat veel mensen - met gekleurd haar - kiezen voor producten zonder sulfaten en parabenen.

De beste shampoos zonder sulfaten en parabenen

Ondanks dat sulfaten en parabenen dus vrij onschuldig zijn, blijft de vraag naar shampoos zonder bovenstaande reinigers toenemen. Maar waarom? Shampoos zonder sulfaten en parabenen reinigen je hoofdhuid een stuk milder. Ideaal als je haar wat droog of dof is en je hoofdhuid snel geïrriteerd raakt.

Schrik niet als je haar wat ruwer wordt na het gebruik van een shampoo zonder sulfaten en parabenen. Dit is heel normaal! Zie het als een soort overgangsfase. Je haar is nou eenmaal gewend aan de shampoo die je jarenlang hebt gebruikt. Na een aantal wasbeurten krijg je die natuurlijke glans gewoon weer terug!

1. Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo

Beschik jij over een prachtige bos krullen? Lucky you! Toch kan het een hele klus zijn om je haar te wassen en daarna ook nog eens te stijlen. Deze milde shampoo op basis van arganolie - zonder sulfaten en parabenen - zorgt voor een frisse en gezonde haarlook. Daarnaast ruikt arganolie ook nog eens super lekker. Een win-win situatie! 


Moroccan Oil Curl Enhancing Shampoo bij Bol.com

2. Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Deze hydraterende en herstellende shampoo zorgt ervoor dat jij kunt profiteren van glanzend haar. Iets wat elke vrouw wel zou willen, toch? Ook Olaplex No. 4 is vrij van sulfaten, parabenen én siliconen. Shampoos van dit merk worden vaak gebruikt door vrouwen met gekleurd haar, maar ook voor natuurlijk haar is dit product erg handig. Waarom? De shampoo brengt gezond haar makkelijk in model, is kleurveilig en ook nog eens geschikt voor alle haartypen.


Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo bij Bol.com

3. Kevin Murphy Hydrate-Me Wash

Heeft jouw kapper een hele collectie aan Kevin Murphy producten staan? Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden (en we geven de kapper groot gelijk). Deze shampoos beschikken namelijk over hydraterende ingrediënten wat jouw haar een gezonde glans geeft. Perfect voor bijvoorbeeld droge en pluizige lokken. En zeg nou zelf, alleen al de verpakking van deze Kevin Murphy shampoo is toch al té leuk? Bijkomend voordeel: de shampoos van dit merk zijn niet op dieren getest en ook nog eens eco-friendly.


Kevin Murphy Hydrate-Me Wash bij Bol.com

4. Naïf Nourishing Shampoo

Deze verzorgende shampoo bestaat uit water, kokosvezels en vetzuren uit kokosolie. Een unieke formule die ervoor zorgt dat de shampoo beschikt over een licht schuimende werking. Er wordt dus alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is er ook nog lijnzaadextract toegevoegd om ervoor te zorgen dat het haar beschikt over een mooie glans. Wist je dat de tube gemaakt is van suikerriet? De Naïf Nourishing Shampoo heeft veel te bieden!


Naïf Nourishing Shampoo bij Bol.com

5. Davines Love Shampoo

Houd je van jouw lange lokken, maar merk je dat de puntjes niet meer glanzen? Dit kan bijvoorbeeld komen door het vele stijlen. Door die hitte kan jouw haar een stuk sneller beschadigen. De oplossing? Na een bezoekje aan de kapper de herstellende Love Shampoo van Davines gebruiken. Het herstelt niet alleen je haar, maar zorgt er ook voor dat het weer zacht en glanzend wordt. Wederom zonder parabenen, sulfaten én siliconen!


Davines Love Shampoo bij JohnBeerens.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top