Haarverzorging

Deze fouten worden vaak gemaakt met het gebruiken van conditioner

Deze fouten worden vaak gemaakt met het gebruiken van conditioner

Conditioner is een onmisbaar product in onze haarverzorgingsroutine. Het verzorgt onze lokken en hydrateert ze zodat je na het douchen kunt genieten van zacht en glanzend haar. Bij het gebruik van conditioner zien we een aantal fouten die vaak gemaakt worden. Wij zetten deze fouten voor je op een rijtje zodat jij ze nooit meer hoeft te maken.

Conditioner aanbrengen op de hoofdhuid

Conditioner hydrateert het haar. Je hoofdhuid maakt zelf talg aan dat ervoor moet zorgen dat je hoofdhuid gehydrateerd is. Wanneer je conditioner op je hoofdhuid gebruikt, wordt je haar juist vettig. Gebruik je conditioner daarom alleen in de lengtes van je haar. Als je last hebt van een droge hoofdhuid, is conditioner niet de oplossing. Dit probleem kun je wel verhelpen met een serum, zoals deze van The Ordinary.

Conditioner niet lang genoeg in laten trekken

Conditioner heeft wat tijd nodig om zijn werk te doen. Wat vaak gebeurt is dat mensen het aanbrengen in hun haar en het dan direct weer uitspoelen. Hierdoor wordt het gebruiken van conditioner zo goed als nutteloos en dit is hartstikke zonde. De meningen over hoe lang je conditioner moet laten intrekken zijn verdeeld. Wat ons betreft is het het beste om de conditioner drie minuutjes in te laten trekken. Ondertussen kun je andere dingen doen onder de douche, zoals scheren, je lichaam wassen of scrubben.

Te veel of te weinig conditioner gebruiken

De hoeveelheid product die je gebruikt maakt uit. Als je even veel conditioner gebruikt als shampoo, gebruik je te veel. Dit zorgt ervoor dat je haar sneller vettig wordt en verzwaard. Verzwaard haar resulteert vervolgens in plat en futloos haar. Maar te weinig conditioner gebruiken is ook niet goed. Als je te weinig product gebruikt, kan het je haar niet goed genoeg hydrateren waardoor je haar droog blijft. De juiste hoeveelheid hangt af van jouw haar. Bij erg droog haar kun je wegkomen met wat meer gebruiken, maar wees voorzichtig hiermee. Te veel gebruiken heeft dus ook nadelen.

De conditioner oneven aanbrengen

Als je meer conditioner gebruikt bovenaan in je lokken en veel minder in de puntjes, dan krijgt je haar niet overal dezelfde hydratatie. Om al je haar evenveel liefde te geven, moet je de conditioner zo goed mogelijk verspreiden. Dit kun je het beste doen met een kam. Wij adviseren een kam met wijde tanden die ver uit elkaar staan. Hiermee richt je namelijk geen schade aan je lokken aan terwijl je doucht. Deze kam van Lee Stafford is zeker een aanrader.

De conditioner te lang laten intrekken

We hadden het eerder al over conditioner te kort laten intrekken, maar dit te lang doen is ook niet goed. Conditioner is geen masker, behandel het daarom ook niet alsof dit wel zo is. Als je conditioner te lang laat zitten, wordt je haar vettig en zwaar. Als je behoefte hebt aan extra hydratatie kun je beter kiezen voor een leave-in conditioner of een masker. Probeer bijvoorbeeld eens dit masker van Olaplex.

Conditioner skippen

Sommige mensen gebruiken helemaal geen conditioner, en dat is al helemaal niet verstandig. Als je je haar wast, raakt het een deel van de natuurlijke oliën die het gezond houden kwijt. Shampoo en conditioner vullen elkaar dan ook aan. Gebruik dit duo daarom altijd samen!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top