Gezichtsverzorging

Deze scrub past het beste bij jouw huidtype

Deze scrub past het beste bij jouw huidtype

Het kan goed zijn voor je gezichtshuid om het regelmatig te scrubben maar het is wel belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Scrubben is namelijk niet voor elk type huid zo ideaal als het lijkt. Daarnaast is er voor elk soort een andere vorm van scrubben die het beste werkt. 

Ben jij benieuwd welke scrub het beste bij jouw velletje past? Lees dan snel verder, wij vertellen je er alles over. 

Vettige huid

Heb je een vettige huid? Dan kan jouw velletje veel hebben! Hierdoor kun jij je huid tot wel vijf keer per week scrubben. Maar let wel op, het is belangrijk om hierna een goede moisturizer te gebruiken. Hiermee voorkom je dat de huid alsnog droog wordt door het scrubben. Omdat je het elke dag kunt doen, raden we je wel aan om een scrub te gebruiken met een wat minder grove korrel. Zo voorkom je beschadiging van de huid. 

Droge huid

Bij een droge huid is het belangrijk om producten waar veel alcohol in zit zoveel mogelijk te vermijden. Hier wordt de huid namelijk alleen maar droger van. Omdat jouw huid van zichzelf hier al last van heeft, kun je het beste gaan voor een créme-achtige scrub. Door de textuur van de crème hydrateer je de huid namelijk extra goed, en dat is erg belangrijk voor jouw velletje. Daarnaast is het belangrijk om een scrub te gebruiken met een kleine korrel, en niet vaker dan twee keer per week het te doen.

Precies ertussenin

Zit jij precies tussen een droge en vette huid in? Dan heb je geluk! Wat betreft scrubben heb jij de meeste opties. Maar pas wel op, als je te vaak scrubt gaat het mis. Let er daarom op dat je twee tot drie keer per week scrubt. Je kunt verschillende soorten producten gebruiken, bijvoorbeeld een scrub met kristalsuiker, walnootschillen of gemalen abrikozenpitten. Begin rustig aan, en kijk wat jouw huid aankan! 

Extra tips 

Het beste moment om je huid te scrubben, is in de ochtend. Je huid herstelt zichzelf namelijk gedurende de nachtrust, waardoor je de dode huidcellen er 's ochtends makkelijk af kunt scrubben. Een andere tip: neem je lippen mee in je scrub routine! Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een tandenborstel en wat lippenbalsem, zoals bijvoorbeeld Vaseline. Smeer je lippen in met Vaseline en poetsen maar! Je lippen zullen hierna zijdezacht aanvoelen net als de rest van je velletje. Yay!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top