Haarverzorging

Dik haar met volume? Zo creëer je het

Dik haar met volume? Zo creëer je het

Dik haar is prachtig om te hebben. Het is lekker vol en valt lekker op. Maar dik haar stylen kan nog weleens een uitdaging zijn. Dik haar is namelijk best zwaar, wat het lastig maakt om veel volume te creëren. Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw dikke haar altijd veel volume heeft.

Vermijd verzwarende producten

Bij het stylen van je haar gebruik je misschien producten. Denk aan mousse, sprays, serums en misschien zelfs meer. Maar het gebruiken van veel of de verkeerde producten kan je haar enorm verzwaren. Hoe zwaarder je haar wordt, hoe moeilijker het wordt om volume vast te houden. Ga daarom op zoek naar producten die specifiek geformuleerd zijn voor dik haar. Kijk daarnaast ook eens goed naar de shampoo en conditioner die je gebruikt. Conditioners die siliconen of olie bevatten, kunnen je dikke lokken verzwaren. Deze volume conditioner van Redken is ideaal voor dikker haar.

Gebruik volumepoeder

Volumepoeder is een ideaal product voor wanneer je snel veel volume wil creëren. Je hoeft het alleen maar op je scheiding aan te brengen en vervolgens goed in je haar te werken. Probeer bijvoorbeeld deze van Matrix. Als poeder niet helemaal jouw ding is, kun je hetzelfde effect nabootsen met droogshampoo. Daarnaast zijn er ook een hoop andere producten op de markt die kunnen helpen bij het creëren van volume. Kies daarom een product dat voor jou het fijnste werkt. Maar als je voor snel en makkelijk wil gaan, is een poeder zeker een goede optie.

Föhnen voor volume

Je haar op de juiste manier föhnen is de sleutel tot succes als je op zoek bent naar veel volume. Hiervoor heb je niet eens een dure föhnborstel of andere tools nodig. Om volume in je haar te föhnen heb je genoeg aan een borstel en je föhn. Je kunt ook kiezen voor een ronde borstel, hiermee krijg je meer het effect van krullen. Een platte borstel zorgt voor een stijl effect. Voordat je begint met föhnen, kun je beginnen door je haar goed door te borstelen en je scheiding mooi recht te maken. Vervolgens zet je je föhn aan, zet deze niet op een te warme stand, anders brandt je je handen en je borstel. Zet je borstel vervolgens op je haar, bij de aanzet. Duw je haar een beetje naar boven, keer vervolgens het haar naar de föhn toe en borstel door de pluk heen terwijl de föhn de beweging volgt. Het volume ontstaat doordat je het haar in het begin van de beweging omhoog föhnt. Hier kun je de föhn ook iets langer op richten, hier ligt tenslotte de focus. Deze beweging onder de knie krijgen, kost misschien wat tijd en oefening. Maar zodra je het kan, verleer je het nooit meer!

Gebruik veel rollers

Als je graag met rollers werkt, zal je misschien gemerkt hebben dat je veel volume verliest vanwege de dikte van je haar. Om dit tegen te gaan, is het aan te raden om met dunne plukjes te werken, zeker als het gaat om het haar bovenop je hoofd. Maak gebruik van dunnere rollers en vul je hoofd ermee zoals je altijd zou doen. Zorg ervoor dat je dunnere plukken pakt en dat er geen haar buiten de roller valt. Een beetje hairspray gebruiken wanneer de rollers in je haar zitten, kan ook helpen met het behouden van je volume en je krullen.

Kies de juiste hairspray

Tot slot is het altijd verstandig om een goede hairspray te gebruiken die aansluit op jouw haar. Sommige hairsprays zijn extreem sterk, maar verzwaren daarmee ook je haar. Als jouw doel volume is, kun je daarom het beste gaan voor een spray met een lichte hold. Hiermee blijft je haar erg bewegelijk maar blijft je haarstijl wel langer zitten. Mocht je graag mousse gebruiken, dan geldt ditzelfde principe ook voor dit product. Een spray die specifiek bedoeld is voor volume is hiervoor al helemaal ideaal. Probeer bijvoorbeeld eens deze volume spray van Living Proof.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top