Haarverzorging

Deze haarproducten horen bij de verschillende haartypen (en moet je gebruiken)

Deze haarproducten horen bij de verschillende haartypen (en moet je gebruiken)

Verschillende haartypen zijn er niet voor niets. Soms heeft het ene type haar een andere, betere haarbehandeling nodig dan een ander. Ook zou iedereen áltijd minstens één bepaald haarproduct moeten hebben. Hieronder ontdek je precies welk haarproduct bij jouw haartype hoort.

Haarproducten bij haartypen #1 - Fijn en steil haar

Fijn haar is misschien wel heel makkelijk, maar je kent wel veel struggles. Als je eens met een haardroger in de weer bent geweest, zit je haar na een aantal uur alweer zo steil als voorheen. Vervolgens is je haar ook vrij kwetsbaar, omdat je helaas al niet veel haar hebt. En je haar voelt daarnaast ook snel vettig. Niet fijn! Gebruik daarom tijdens het douchen een voedende, maar niet te zware shampoo, die zorgt voor wat extra volume in je haar, zoals bijvoorbeeld deze shampoo van REF Stockholm.

Haarproducten bij haartypen #2 - Dik haar

Een mooie bos haar is wat iedereen wil. Alleen is het nadeel soms dat je haar wat pluizig kan zijn. Vooral tijdens het föhnen is het een uitdaging, om je haar pluisvrij eruit te krijgen. Gelukkig kun je je dikke haarlokken een handje helpen, door een de-frizz serum te gebruiken tegen pluis en kroes. Breng dit vervolgens aan op je vochtige haar vanaf het midden tot de puntjes.

haarproduct voor dik haar
John Frieda Frizz Ease Extra Strength Serum 50 ml bij Bol.com

Haarproducten bij haartypen #3 - Krullend haar

Met krullend haar moet je heel zuinig zijn. Veel mensen willen het namelijk, terwijl jij het waarschijnlijk van nature hebt. Dan wil je je speciale haartype wel koesteren. Gebruik in dat geval altijd wekelijks één keer een hydraterend haarmaskertje in plaats van de standaard conditioner. Zo’n haarmasker hydrateert je krullen net wat beter.

Haarproducten bij haartypen #4 - Kroes haar

Voor mensen met kroes haar is het belangrijk om af en toe te douchen met alleen conditioner. Shampoo verwijdert namelijk vaak natuurlijke oliën van je hoofdhuid en uit je haar, waardoor je haar nog droger voelt dan het is. Dat terwijl kroes haar veel moet hydrateren. Als je soms je haar met alleen conditioner wast, hydrateer je je haar weer extra goed en voelt het achteraf lekker zacht.

Haarproducten bij haartypen #5 - Golvend haar

Wanneer je golvend haar hebt, lijkt je haar redelijk makkelijk. Het is net niet steil, maar ook niet zo lastig als een bos krullen. Al kun je zeker niet even je haar wassen en gewoon gaan. Wat jij nodig hebt is een fijne lichtgewicht stylingmousse, zodat je golvende haar de hele dag onder controle blijft. Breng dit aan vanaf de wortels tot aan de puntjes en laat dit vervolgens drogen voor een natuurlijke look.

haarproduct voor golvend haar
HAIR DOCTOR Styling Mousse Extra Sterk met Arganolie 300ml bij Bol.com

Haarproducten bij haartypen #6 - Beschadigd, droog haar

Als je nogal beschadigd en droog haar hebt, dan heb je wel wat specifiekere haarproducten nodig. Niet alleen voelt je haar dof en droog, ook heeft het weinig goede proteïnen. En laat dat nou hét belangrijkste ingrediënt zijn voor gezond haar. Voeg daarom een haar proteïnebehandeling toe aan je beautyroutine, wanneer het beschadigd en droog haar is. Zoek wel naar de juiste haarproducten. Zo zijn bijvoorbeeld haarproducten van Olaplex vaak heel goed.

Haarproducten bij haartypen #7 - Geverfd haar

Tot slot komen we aan bij de mensen, die geen haar hebben in een natuurlijke kleur. Geverfd haar moet je goed verzorgen. Je wilt niet dat het direct vervaagt en beschadigt. Het heilige haarproduct voor geverfd haar is daarom een hittebeschermer en leave-in conditioner, die veilig is voor gekleurd haar. Meestal bestaan er haarproducten, die voor allebei de taken geschikt zijn.

haarproduct voor geverfd haar
Joico Color Endurance Leave In Protectant Conditioner - geverfd haar - 1 x 300 ml bij Bol.com

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top