Haarverzorging

Dyson Airwrap vs. Dupes: investeren of besparen?

Dyson Airwrap vs. Dupes: investeren of besparen?

 Het is de haar tool waar iedereen het over heeft: de Dyson Airwrap. Maar met een prijskaartje van €549 euro is het een flinke investering. Kun je dan niet beter voor een dupe gaan? Of is de real deal het echt waard?

De Dyson Airwrap: voor- en nadelen

De Airwrap is een extreem populaire tool, en dat is om een goede reden. Hij is namelijk erg breed in te zetten. Je kunt hem gebruiken om je haar mee te krullen, föhnen en stijlen. De tool komt met verschillende opzetstukken die je gemakkelijk kunt verwisselen. Hierdoor hoef je dus geen aparte tools meer te hebben voor verschillende haarstijlen. Ook is de Airwrap een stuk beter voor je haar dan een traditionele krul- of stijltang omdat het apparaat minder hitte afgeeft. Verder is de tool geschikt voor verschillende haarlengtes en haartexturen

Toch zitten er een aantal nadelen aan deze tool. Het is namelijk best lastig om de techniek onder de knie te krijgen. Deze tool werkt erg anders dan tools die je misschien wel eerder gebruikt hebt. Daarom zal het waarschijnlijk wat tijd kosten voordat je de resultaten mee kunt bereiken waar je naar op zoek bent. En natuurlijk, het grootste nadeel: die erg hoge prijs.

Dan maar voor een dupe gaan?

Net als bij bijna ieder ander populair product, zijn er van de Dyson Airwrap al verschillende dupes op de markt verschenen. Deze producten beloven dus hetzelfde te doen als het origineel, maar dan voor een veel lagere prijs. Zo heb je bijvoorbeeld de dupe van BaByliss: de Air Style Föhnborstel. Deze kost €49,99 en komt in veel aspecten erg overeen met de Dyson. Zo heeft deze tool veel overeenkomende opzetstukken en helpt de tool pluizend haar tegen te gaan.

Een andere goede dupe de airwrap van het merk Dryze. Als je niet zou weten dat dit niet de tool van Dyson was, zou je het verschil bijna niet zien! Het design is bijna identiek. De tool komt ook in een opbergcase die erg lijkt op die van Dyson. Maar deze kost maar €97 euro! 

Een andere optie is gaan voor een föhnborstel. Deze hebben uiteraard niet dezelfde look en feel als de Airwrap, maar komen qua resultaat erg dichtbij. Mocht je hiernaar op zoek zijn, dan is de BaByliss Hydro Fushion Föhnborstel zeker een goede optie.

Conclusie

De originele Dyson Airwrap heeft veel voordelen. En als je het geld ervoor overhebt is het ook zeker een enorme aanrader voor iedereen die veel gebruik maakt van styling tools. Maar wanneer jij het iets minder ziet zitten om bijna €600 euro te spenderen aan zo'n apparaat, dan zijn er genoeg goede dupes op de markt. Je levert dan iets in op kwaliteit. Ook zullen de dupes waarschijnlijk minder lang meegaan. Maar voor dat prijsverschil, is het aanschaffen van een dupe zeker een verstandige keuze!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top