Haarverzorging

Heb jij krullend of kroes haar? Dan zijn deze voedzame en natuurlijke ingrediënten perfect voor jou!

Heb jij krullend of kroes haar? Dan zijn deze voedzame en natuurlijke ingrediënten perfect voor jou!

Mijn weg naar gezond en natuurlijk haar is als een Surinaamse vrouw met 4A/B haartype nooit makkelijk geweest. Uitdroging schuilt om elke hoek dus heb ik altijd goed moeten oppassen met welke producten ik in mijn haar deed. Mijn haar heeft een fijne textuur waardoor het heel makkelijk breekt. Toen ik opgroeide, was ik er niet van bewust hoe je natuurlijke producten en ingrediënten kunt gebruiken voor je haar. Nu wel en gelukkig is het nooit te laat om wat te leren!

Weet je wat het enige is waar mijn haar nóóit genoeg van kan krijgen? Vocht! Uitdroging bij krullend en kroes haar kan leiden tot haaruitval en dode puntjes to say the least! Voor gezond en mooi haar is het dus uitermate belangrijk dat je het goed verzorgt. Deze ingrediënten helpen jou daarbij!

Castorolie

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, doet letterlijk wonderen voor je haar. Ook je hoofdhuid doet zijn voordeel aan deze rijk voedende olie. De olie heeft een ontgiftende werking en maakt je hoofdhuid gronding schoon. Gebruik de olie maximaal twee keer per week voor het beste resultaat.

Kokosnootolie

Deze olie heeft zoveel voordelen, je zou bijna de tel kwijtraken. In de tijd dat ik braids in had bracht ik deze olie regelmatig aan tussen mijn braids om alles netjes te houden (werkt echt!). Ook voor natuurlijk haar is deze olie niet weg te denken uit je haarroutine. Je kan deze olie het beste gebruiken als een leave-in conditioner of een haarmasker. Wat je ook doet, zorg dat deze olie zo lang mogelijk in je haar blijft voor het beste resultaat!

Shea butter

Shea butter is perfect voor droog haar. De boter lijkt op het eerste oog heel stevig in natuurlijke vorm maar smelt snel weg in droog haar. Let wel op de kleur: shea butter hoort lichtgeel te zijn. Is het goedje wit, donkergeel of groen? Dan is het waarschijnlijik niet in zijn natuurlijke vorm of kan het zelfs rotten!

Avocado

Hey, deze groente is niet alleen superlekker. Avocado is ook heel goed voor je haar! Voor het beste resultaat maak je een haarmasker. Gebruik een rijpe avocado, een ei, een eetlepel honing en een eetlepel olijfolie. Mix het goedje door elkaar en gebruik het als een deep conditioner. Bij een deep conditioner breng je een voedend mengsel aan in je haar en draai jij je haar in twists. Vervolgens doe je een haarkapje op en laat je het een uur intrekken. 

Water

Water klinkt als het meest vanzelfsprekende ingrediënt voor gezond haar, en dat is het ook. Wanneer je krullend of kroes haar hebt dan kan het dat je denkt dat water je haar droog maakt. Je wast het misschien vaak en ziet je haar een stuk droger worden dan je lief is. Vaak is hier niet water maar zijn de ingrediënten in je shampoo de boosdoener. 

Een must-have voor alle vrouwen met krullend of kroes haar is dan ook een hervulbaar pompje met water. Zo kan je overal je haar 'bijsprayen' en blijft je haar de hele dag door moisturized!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top