Haarverzorging

Met deze 7 tips onderhoud je je krullen op de beste manier

Met deze 7 tips onderhoud je je krullen op de beste manier

Als je krullen hebt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Alleen is het niet het meest easy kapsel. Een mooie, natuurlijke krullenbos vergt wel wat tijd en onderhoud. Speciaal voor jou hier een aantal tips en tricks voor perfecte krullen!

#1 Niet borstelen na het douchen!

Je denkt nu vast: hoe haal ik klitten uit mijn krullen zonder een borstel? No worries, je borstelt je krullen wel, maar doe dit tijdens het douchen. Gebruik daarbij een speciale wet brush, bijvoorbeeld van HEMA, voor onder de douche. Borstel vervolgens enkele minuten nadat je conditioner hebt ingebracht. Als je na het douchen borstelt, kan je haar gaan pluizen. 

#2 Gebruik een leave-in conditioner

Heb je krullen? Schaf dan direct een leave-in conditioner aan! Het is belangrijk dat je haar vochtig genoeg is, zodra je naar buiten stapt. Krullend haar absorbeert vocht uit de lucht namelijk sneller, waardoor het gaat kroezen. Dit kun je tegengaan met conditioner, maar dan wel eentje die in je haar blijft zitten. Je kunt ook je conditioner gewoon niet helemaal uitspoelen.

#3 Gebruik geen normale handdoek

Als je je krullen droogt, gebruik dan geen normale handdoek. Normale handdoeken absorberen te veel vocht en water en dat is niet goed voor je krullen. Droog je krullen beter met een T-shirt (ja, echt) of een microvezelhanddoek zoals deze. Zorg ook ervoor dat je niet te veel wrijft.

#4 Krullen drogen? Probeer de plopping-methode!

Mooie krullen moet je niet droog wrijven in een handdoek. Nee, probeer in plaats daarvan de plopping-methode. Plopping klinkt heel apart en nieuw, maar eigenlijk wikkel je je haar gewoon in een handdoek. Wel een microvezelhanddoek in het geval van krullen! Of gebruik een T-shirt, dat kan ook. Hoe? Leg het T-shirt voor je neer met de mouwen naar je toe. Buig vervolgens voorover en laat je krullen in je T-shirt zakken, terwijl het zich opvouwt als een accordeon. Vouw je haar nu in het T-shirt en knoop het vast achter je nek.

#5 Knijp je krullen bij elkaar

Wanneer je krullen volledig droog zijn, ben je nog niet klaar met je haarroutine! Nee, nu gaan we meer volume creëren in je krullenbos door middel van scrunching. Neem een paar krullen in je haar en knijp dit elke keer omhoog, maar wrijf het niet. Doe dit met je hele haar. Hierdoor zorg je voor zachtere krullen.

#6 Slaap op een zijden of satijnen kussen

Een goede nachtrust is belangrijk! Daarbij moet je niet alleen aan jezelf denken, maar ook aan je krullen. Gebruik een zijden of satijnen kussen om klitten of pluizig haar te voorkomen. Hierdoor glijden je krullen namelijk over het kussen in plaats van dat eraan wordt getrokken. Daarnaast neemt een katoenen kussensloop vocht op. En no way dat je krullen nóg meer vocht verliezen!

#7 Voeg conditioner spray toe aan je beautyroutine

Tot slot is het slim om een conditioner spray toe te voegen aan je dagelijkse beautyroutine. Je wilt er elke dag fabulous bijlopen, toch? Dankzij wat conditioner spray kun je makkelijker je haar terug in volume krijgen.

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top