Beauty

Micellair water, wat is het nou eigenlijk en wat doet het voor je huid?

Micellair water, wat is het nou eigenlijk en wat doet het voor je huid?

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met het goedje micellair water. Ik koop het steeds weer opnieuw, maar wat is het nou eigenlijk precies en wat doet het voor je huid?

Micellair water is een soort reiningswater wat vol zit met allerlei ingrediënten om je huid te reinigen. Beautybloggers, influencers, modellen en make up artists zweren erbij en gebruiken micellair water in hun dagelijkse skincare routine. 

Meer dan water

Het lijkt in eerste instantie een flesje met water erin maar het is in feite veel meer dan dat. Micellair water dankt zijn naam aan de micellen die je erin kunt vinden. Deze micellen zijn kleine, reinigende deeltjes die talg, dode huidcellen, make-up en overige onzuiverheden aantrekken. Het is een soort magneet voor onzuiverheden. Dankzij deze deeltjes hoef je niet hard over je huid te wrijven om al het vuil te verwijderen. Na een lange dag of avond is urenlang te boenen in de badkamer dus overbodig. Daarmee is micellair water ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

Hoe werkt het?

Er zitten dus micellen in het micellair water. Dit zijn clustertjes die vuil en vet aan zich kunnen binden. Door met een wattenschijfje over je gezicht heen te gaan, hechten die micellen zich aan je make-up en is je huid heel snel gereinigd. Zelfs waterproof producten haal je er makkelijk af. Ook is het geen agressieve reiniger, maar juist een hele milde.

Zijn er nadelen?

Na het verwijderen van je make-up blijft er wel wat van de lotion en vuil achter op je huid. Het is dan aan te raden om je gezicht nog een keer goed te reinigen. Daarnaast moet je wel veel product gebruiken om al je make-up eraf te kunnen halen, dus je flesje is waarschijnlijk snel leeg als je veel cosmetica gebruikt. 

Extra voordelen 

Micellair water is niet alleen een reiniger, zo kan je het ook gebruiken als tonic of een verfrissing tussendoor. Even met een wattenschijfje over je gezicht en je huid voelt weer fris. Ook kan je het heel goed gebruiken bij het bijwerken van je eyeliner. Meestal heb je het probleem met een olie-achtige oogmake-up remover dat je er nog een grotere knoeiboel van maakt dan het al was, maar het water droogt meteen op en zo kun je meteen weer verder. Hoe handig is dat? 

Geen idee welke je moet kopen? Er is ontzettend veel keuze aan micellair water. Shop ze hieronder.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top