Haarverzorging

Op zoek naar vegan shampoo? Dit zijn de beste merken om bij te kijken

Op zoek naar vegan shampoo? Dit zijn de beste merken om bij te kijken

Hoe natuurlijker of organischer producten die we gebruiken, hoe beter. Tegenwoordig willen we het liefst zoveel mogelijk van dit soort dingen gebruiken in ons dagelijks leven. Het is beter voor het milieu én voor ons eigen gevoel. Geen troep in en op ons lichaam. 

Ook op het gebied van shampoo kiezen we graag een variant die geen rare ingredienten bevat. Een vegan optie is dan een veilige keuze. Maar wat zijn nou de merken die de beste vegan shampoos op de markt brengen? Wij deden onderzoek!

 

1. Nature Box

Het beste vanuit de natuur schenkt Nature Box jouw huid en haar. De producten zijn verrijkt met natuurlijke producten en de geuren zijn zo heerlijk dat ze bijdragen aan jouw dagelijkse positiviteit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nature Box (@natureboxbeauty) op

2. Love, Beauty and Planet

Door Love, Beauty and Planet maak jij met elke wasbeurt een verschil voor onze planeet. Alle kleine beetjes helpen namelijk. De flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en de inhoud bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Love Beauty and Planet (@lovebeautyandplanet_nl) op

3. Marcel's Green Soap

Marcel's Green Soap biedt fantastisch ruikende duurzame zeep. De producten zitten vol natuurlijke en organische ingrediënten en is bijna volledig (97%) biologisch afbreekbaar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door •Marcel's Green Soap (@marcelsgreensoap) op

4. Aveda

Aveda wil iets teruggeven aan de natuur en de maatschappij om de wereld waarin wij samen leven een beetje beter te maken. Aveda is een diervriendelijk merk en erg milieubewust. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aveda (@aveda) op

5. Maria Nila

Alle producten van Maria Nila zijn 100% vegan en vrij van parabenen en sulfaten. Het is opgericht in Stockholm en dat is terug te zien aan de minimalistische en supermooie verpakking. Daarnaast ruiken de shampoos super lekker. Onze favoriet? De variant voor volume!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maria Nila Stockholm (@marianilastockholm) op

6. Naïf

De producten van Naïf bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten en zijn geschikt voor iedere huidtype, zelfs voor baby's. De shampoos zijn zo simpel mogelijk en bevatten zo min mogelijk ingrediënten. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Naïf Natural Skincare (@naifcare) op

7. Source Essentielle

Door terug te keren naar de bon van de eenvoud en de natuurlijke schoonheid blijft alleen het essentiële over. Alle producten zijn natuurlijk en organisch en niet op dieren getest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AGATHA MAKSIMOVA (@darinagata) op

8. Sans 

Deze duurzame shampoos zijn sulfaat en parabenen vrij en bieden natuurlijke bescherming voor je haar. De geur is heerlijk en klitten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nourished (@nourishednederland) op

9. The Body Shop

The Body Shop biedt duurzame producten die worden geproduceerd door lokale gemeenschappen die gevestigd zijn over de hele wereld. Tevens biedt het de vrouwen die werken voor het bedrijf een eerlijke en gelijke behandeling. Alleen maar winnen dus met The Body Shop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Body Shop Official (@thebodyshop) op

10. Lush

De producten van Lush worden allemaal met de hand gemaakt. Het merk staat voor transparantie en eerlijkheid. De ingrediënten zijn vers en biologisch. Lush bevat veel zero waste producten. De producten die wel een verpakking hebben, moet je niet weggooien, maar kan je inleveren zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Ook krijg je bij het inleveren van vijf lege verpakkingen een cadeautje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lush Nederland (@lush_nl) op

11. Charlotte Rhys

Charlotte Rhys is opgericht Zuid-Afrika. Alle producten worden met de hand gemaakt en het merk biedt werkgelegenheid aan kansarme mensen. De ingrediënten zijn natuurlijk, dierproefvrij en duurzaam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlotte Rhys Nederland (@charlotterhysnl) op

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top