Haarverzorging

Gebruik jij conditioner en shampoo in de juiste volgorde?

Gebruik jij conditioner en shampoo in de juiste volgorde?

Met de dag worden we beter in het verzorgen van onze haren, we hebben geleerd dat we altijd onderaan moet beginnen bij het borstelen van onze haren, dat je ze niet te vaak moet wassen of stylen én dat we beter op een zijden kussen kunnen slapen om het breken van onze haren te voorkomen. Wat we onlangs hebben geleerd is dat de volgorde waarin we de meeste van ons onze haar wassen eigenlijk helemaal niet het beste is.

Iedereen weet dat je eerst je haar moet wassen met shampoo en daarna conditioner moet gebruiken, toch? Het schijnt dat dit niet de juiste volgorde is en dat we het juist andersom zouden moeten doen. Het resultaat schijnt fantastisch te zijn!

Waarom eerst conditioner en dan shampoo?

Het effect dat jij creëert door eerst conditioner te gebruiken en daarna shampoo, is een verbazingwekkend volume. Het is dus dé manier op je haren te wassen als je dun haar hebt. Wanneer je eerst conditioner aanbrengt, voeg je vocht toe aan fijn haar zonder het te verzwaren. Het is ook de beste manier voor geverfde lokken dat snel in de klit raak en snel vettig wordt.

Conditioner alleen in de punten


Normaal gesproken breng je conditioner alleen maar aan op de lengtes en puntjes van je haren en niet bij je roots, zodat jouw haren minder snel vettig worden. Bij de omgekeerde methode kan je juist wel conditioner aanbrengen op je hoofdhuid omdat je het daarna wast met shampoo.

Omgekeerd haar wassen is niet voor iedereen

Deze omgekeerde methode is niet voor iedereen, maar het is het proberen waard! Merk jij dat jouw manen sneller pluiziger worden doordat jij nu eerst conditioner gebruikt? Dan kun je het beste terug gaan naar jouw gewoonlijke wasroutine. Een conditioner zorgt er namelijk voor dat jouw haarschubben weer sluiten en minder last hebt van pluizend haar.

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top