Haarverzorging

Haar wassen voor een knipbeurt: wel of niet doen?

Haar wassen voor een knipbeurt: wel of niet doen?

Wanneer je naar de kapper gaat, was je meestal van tevoren even je haren. Dat is ook gewoon fijn voor de kapper, toch? Niet alleen is het lekker schoon, ook knipt het beter. Nou ja, dat denk je, maar maakt haar wassen de knipbeurt écht makkelijker?

Haar wassen voor knipbeurt?

Het is helemaal niet gek, als je altijd je haar wast voor een knipbeurt. De kapper vraagt dit natuurlijk ook gewoon. Schoon haar is nou eenmaal fijner om mee te werken. En ach, je krijgt er (hopelijk) wel een fijne hoofdmassage bij. Al dacht je misschien dat nat haar ook gewoon makkelijker is om te knippen. Wrong! Droog knippen werkt blijkbaar veel beter, aldus de bekende Londense kapper Michael Van Clarke aan de Engelse Glamour.

Beter kapsel door droog knippen

Als we Michael mogen geloven, zou elke kapper klanten moeten droog knippen. Wanneer je droog haar knipt, beweegt je haar achteraf veel natuurlijker. Daardoor blijft je kapsel langer in het geknipte model. Als je haar nat is, is het vaak gladder, rechter en ook langer. Als de kapper het compleet natte haar knipt, verdwijnt je nieuwe kapsel vaak snel zodra het haar droog is.

Vooral kapsels waarbij je haar rond het gezicht valt, zoals chin bangs, kun je beter droog knippen. Al is een droge knipbeurt altijd een poging waard. En mocht je vervolgens je haarmassage missen, kan dat natuurlijk altijd nog achteraf. Als het knippen maar gebeurt met droog haar!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top