Haarverzorging

8 dingen waar je op moet letten als je naar de kapper gaat

8 dingen waar je op moet letten als je naar de kapper gaat

Naar de kapper gaan is voor de één heel ontspannend terwijl de ander van het idee al in de stress schiet (want wat als het verkeerd gaat?!). Hoe dan ook, er zijn een aantal punten waar je eigenlijk op moet letten als je een afspraak hebt gemaakt zodat je relaxt de stoel van de kapper in én uitstapt.

Ook al ga je al jaren naar dezelfde zaak of ben je op zoek naar een nieuwe kapper: de onderstaande punten kunnen je helpen om het meest tevreden na de knipbeurt de deur uit te gaan.

1. Weet wat je wilt en bereid een uitleg voor

Een goed begin is het halve werk. Tegen de kapper zeggen om maar iets te doen, is nogal een riskante aanpak. Bedenk dus goed van te voren wat je wilt. Wil je een pony? Sta dan stil bij wat je voor ogen hebt. Een piekerige variant? Op een hele rechte? Hoeveel haar wil je opgeven van de lengte om een pony te kunnen vormen? Neem desnoods plaatjes mee om goed te kunnen illustreren wat je bedoelt.

2. Ga voor een kwaliteitskapper

Natuurlijk is het niet altijd zo dat als je meer geld betaalt voor iets, het per definitie beter is. Toch kun je wel beredeneren waarom een duurdere kapper waarschijnlijk beter is voor het uiteindelijke resultaat van een knipbeurt. Waarschijnlijk wordt een gedeelte van het geld bijvoorbeeld gestoken in het bijscholen en up-to-date houden van de kappers

3. Laat je haar knippen door de juiste kapper

Bij een kapperszaak werken vaak diverse kappers met allemaal hun eigen specialiteit. Ben je ergens nieuw? Laat je dan vooral adviseren met wie je een beste een afspraak kan maken met jouw haar en jouw wensen. De ene kapper zal beter uit de voet kunnen met een bepaald haartype dan de ander en terwijl de één misschien meer gespecialiseerd is in korte kapsels, weet de andere kapper raad met lang haar. 

4. Onthul wat jouw haarproblemen zijn

Heb je last voor pluizend haar of worden je lokken snel vet? Deel je zorgen en laat de kapper een realistisch beeld schetsen van wat handig is met jouw haar. Je kunt bijvoorbeeld wel een rechte pony willen maar met een heel vet voorhoofd betekent dit automatisch dat je jouw manen veel moet wassen.

5. Laat je adviseren 

Jij kunt wel bedenken dat een bepaald kapsel of een kleur je goed gaat staan maar misschien denkt jouw kapper daar heel anders over. Laat je adviseren over je visie maar als je er echt in gelooft, dan moet je ervoor gaan. De keuze ligt natuurlijk uiteindelijk bij jou maar je bent dan in ieder geval wel gewaarschuwd. 

6. Durf te zeggen als je niet tevreden bent

Je betaalt waarschijnlijk genoeg voor de knipbeurt dus je mag best vertellen aan de kapper als je ergens niet tevreden mee bent. Met een paar minuten werk kan je kapsel omgetoverd zijn in iets waar je wél graag mee over straat gaat. 

7. Vraag om onderhoudstips

Ben je tevreden met je hairdo? Vraag je kapper dan gerust om onderhoudtips. Misschien heeft hij of zij een handig trucje met de föhn waardoor je coupe op de juiste manier valt of zijn er andere styling tips die jouw kapper je kan geven. Niet geschoten is altijd mis!

8. Geniet ervan! 

Naast dat je graag met een mooi kapsel de deur uitgaat, is een bezoekje aan de kapper ook een verwenmoment. Je haren worden gewassen, als het even mee zit krijg je een massage en wij vinden het altijd heerlijk als iemand aan je manen zit te friemelen. Ontspan, zet je verstand op nul (als je niet wilt praten met degene die je onder handen neemt, mag dat bijvoorbeeld best) en geniet ervan!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top