Haarverzorging

De boy bob is dé nieuwe chique haartrend van 2022

De boy bob is dé nieuwe chique haartrend van 2022

Je haar kort knippen, is één van de haartrends van 2022. Alleen wil je natuurlijk wél kort haar hebben in een trendy model. Enter: de boy bob! Deze nieuwe haartrend zien we de laatste tijd overal op Instagram en TikTok. Als je zin hebt in een nieuwe coupe en net iets anders wilt dan de classy bob, dan is de boy bob helemaal jouw ding.

Dit is wat je nog meer wilt weten over deze chique haartrend.

Dit is de boy bob 

Hoewel de naam van deze haartrend doet denken dat dit een mannenkapsel is, is dat allesbehalve waar. Dit chique korte kapsel staat namelijk perfect bij vrouwen (en wie weet ook bij jou!). De boy bob is een variant op de klassieke bob alleen in plaats van de klassieke french bob, is de boy bob nog wat korter geknipt. Ook is deze coupe vaak een stuk natuurlijker geknipt, waardoor je haar golvender valt. Op een goede blow dry na, hoef je weinig te doen aan dit kapsel. Hoe nonchalanter, hoe beter bij de boy bob.

Zo stijl je de boy bob bij jouw gezicht

Denk je al na over een korte coupe? Als je voor een bob wilt gaan dan is het belangrijk om naar de vorm van je gezicht te kijken. Op basis daarvan kun je bepalen hoe kort je de bob maximaal kunt knippen. Bij een ovaal gezicht kun je de meeste versies van de bob prima hebben, bij een hartvormig gezicht is voorbij de kaaklijn het meest flatterend. 

Bij een rond of vierkant gezicht kun je je haar het beste nét boven of net onder je kaaklijn laten knippen. Kom je er even niet meer uit? Vraag dan even advies aan je kapper, zij kunnen je natuurlijk ook helpen. Ook is het handig om een voorbeeldfoto mee te nemen en ervoor te zorgen dat je een goede föhn hebt en eventueel een texturizer. Hiermee zie je er in no-time uit als een nonchalante Parisienne met je nieuwe coupe. Wil je nog korter gaan? Check dan de bixie cut in dit lijstje trendy kapsels voor 2022.

Even wat inspiratie: de boy bobs die we spotten op Instagram

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top