Haarverzorging

Deze 5 haartrends ga je in 2022 óveral zien

Deze 5 haartrends ga je in 2022 óveral zien

Het is bijna 2022 en dat betekent: tijd voor verandering! Veel mensen starten vanaf 1 januari met goede voornemens, maar heb jij ook zo'n zin om het even helemaal anders te doen? Om te beginnen met ons kapsel. Want ik kan je één ding beloven: het wordt een jaar vol fijne haartrends waar je écht wat mee kunt.

Sommige gebaseerd op populaire series, maar ook echte klassiekers. Ben jij benieuwd naar de haartrends voor 2022? Wij hebben de 5 mooiste coupes voor je op een rijtje gezet. 

 

Haartrends 2022 optie 1: een lage staart of knot

Waar we voorheen alles zo hoog mogelijk wilden dragen, brengt 2022 toch een frisse wind met zich mee. De staart of knot mag op een losse en nonchalante manier gedragen worden. Combineer het met een losse seventies krul en jij bent klaar voor de dag! Deze look geeft je zelfs een beetje een romantische uitstraling. Do I need to say more?

Haartrends 2022 optie 2: Zichtbare highlights

De tijd dat highlights zo onzichtbaar mogelijk gezet moesten worden, ligt achter ons. Durf uit je comfortzone te stappen en ga voor de chunky highlights, de tweede optie in deze haartrends 2022 lijst. En nee, dan bedoelen we niet een soort zebrapad met drie dikke strepen. Ondanks dat het 'zichtbaar' mag zijn, moet het natuurlijk wel een mooi geheel worden met jouw huidige coupe. Laat het maar aan je kapper over, want zij kunnen het als de beste. Alvast wat inspiratie nodig? Bekijk onderstaande foto dan even.

Haartrends 2022 optie 3: een pony

Goed nieuws voor iedereen die de stap nog niet heeft durven nemen, want in 2022 kom je niet meer onder deze haartrend uit. De pony wordt namelijk populairder dan ooit! In deze categorie vallen natuurlijk verschillende pony’s: kort, lang, schuin en ga zo maar door. Het gaat er uiteindelijk natuurlijk om wat jij mooi vindt. Toch is er nu al één absolute winnaar: de welbekende curtain bangs is een topper in deze categorie van haartrends 2022. Boek nu alvast een afspraak bij de kapper! 

Haartrends 2022 optie 4: de bucket hat

Heb je Emily in Paris gezien? Dan snap je vast gelijk wat we bedoelen. Lily Collins heeft zich namelijk ontpopt tot een waar stijlicoon. We zullen de welbekende bucket hats meer dan ooit gaan zien in 2022. Maar is dit dan echt een haartrend? Zeker! Het zorgt voor de finishing touch van jouw coupe en is net even wat anders dan de gemiddelde haarstijl.

Haartrends 2022 optie 5: kort, korter, kortst

We hebben het al veel voorbij zien komen op de grote catwalks, maar het is een feit: kort haar ga je veel terug zien komen in 2022 qua haartrends. In het speciaal de pixie cuts in donkere kleuren. Misschien gaat er een belletje bij je rinkelen, want voorheen was de korte coupe wat androgyner. In 2022 is het net wat anders, want het mag nu allemaal wat meer tomboy-achtig. Durf jij het aan?

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top