Haarverzorging

Droog haar? Door deze tips is het verleden tijd

Droog haar? Door deze tips is het verleden tijd

Heb je vaak last van droog haar? Dan weet jij als geen ander hoe het is om je droge en doffe manen tevergeefs in model te brengen. Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om dit probleem te verhelpen. 

Heb je droog haar? Dan bevat je haar vaak te weinig talg. Ook heb je vaak last van gespleten punten en zijn jouw lokken niet flexibel. Maar hoe komt het? En nog belangrijker, hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf? Wij leggen het je haarfijn uit.

Waarom heb ik droog haar?

Droge manen uit het niks? Dat komt bijna nooit voor. Vaak moet er toch echt iets gebeurd zijn waardoor je droge lokken zijn ontstaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat recent je haar hebt geblondeerd of een andere chemische behandeling hebt gehad. Ook kan het dat jij je haar zelf te heet hebt gestyled. Hitte beschadigt je haar vaak op lange termijn. Zorg dat je met het stijlen óf föhnen altijd een heat protector gebruikt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OUAI (@theouai) op

Wat doe ik aan droog haar?

Natuurlijk zijn er een hoop dingen die je kan doen om droge lokken tegen te gaan. Ga letten op je voeding of vermijd bepaalde ingrediënten in je haarproducten. Dit doe je aan droog haar. 

1. Gebruik een andere borstel

Soms blijven we zoeken naar oplossingen terwijl het zo simpel is. Ja, het gebruiken van de verkeerde haarborstel kan ervoor zorgen dat je manen een stuk droger zijn dan normaal. Heb je dus recent een andere haarborstel aangeschaft? Het kan de oorzaak van je probleem zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tangle Teezer Hairbrush (@tangleteezer) op

2. Douche wat minder heet

Wie kent het gevoel niet? Je komt thuis van een lange, koude dag en je wilt het liefst onder die hete kraan stappen. Voor jezelf op korte termijn de beste oplossing, voor je haar niet. Te heet douchen kan er namelijk voor zorgen dat je haarschubben open staan waardoor je manen er een stuk droger en doffer uitzien. 

3. Zorg voor voldoende vitamine A

Een groot voordeel van vitamine A? Het zorgt voor de productie van talg. Door voldoende vitamine A binnen te krijgen (ongeveer 700 microgram per dag), zorg je dat je talgproductie optimaal blijft. Wortels, sinaasappels en bloemkool bevatten de vitamine allemaal.

4. Vermijd zwembadwater

Chloor, het goedje wat in bijna alle zwembaden zit, heeft een reinigende werking. Het maakt dingen dus schoon, ook je haar. Misschien maakt het je haar een beetje te schoon want chloor verwijdert ook de talg in je haar. Wanneer er geen talg in je haar bevindt dan heb je logischerwijze droog haar. 

5. Zorg dat er geen alcohol in je haarproducten zit

Net zoals chloor heeft ook alcohol een reinigende werking. Kijk daarom dus goed op het etiket wanneer jij je haarproducten gebruikt of koopt. Er zit namelijk alcohol in meer producten dan je denkt. 

6. Masseer je hoofdhuid

Het masseren van je hoofdhuid heeft een hoop voordelen. Een massage zorgt er namelijk voor dat je haar sneller groeit en dat je doorbloeding bevorderd wordt. Maar ook de talgproductie wordt gestimuleerd door deze massage. Door die massage verspreid je die vetten vervolgens over je hele haar en wordt je haar dus minder droog. 

7. Maak een haarmasker

Het gebruiken van haarmaskers kan naast het gebruik van je alledaagse producten zorgen voor gehydrateerde manen. Probeer bijvoorbeeld een masker met olijfolie. Olijfolie bevat een hoop antioxidanten en vitamines die je droge lokken een hoop kunnen helpen. Hier lees je alles over natuurlijke maskers

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top