Beauty

Dit is waarom jij op een zijden kussensloop wilt slapen

Dit is waarom jij op een zijden kussensloop wilt slapen

Degene die het term 'beautyslaapje' heeft bedacht, heeft er niet bij stilgestaan hoeveel er komt kijken om dit daadwerkelijk te kunnen doen. Het in slaap vallen is één ding, er mooier van worden is een tweede. Simpelweg je make-up afhalen, pyjama aantrekken en je ogen dichtdoen in bed is immers niet voldoende.

Het liefst wordt je mooier wakker dan je in bed stapte maar daarvoor is wel wat nodig. Een fijne gezichtscrème op zijn minst en het aanzetten van een luchtbevochtiger om ervoor te zorgen dat je niet urenlang in een te droge ruimte bivakkeert. Maar de werking daarvan kan zomaar afnemen zolang jij bijvoorbeeld op een katoenen kussensloop slaapt met je hoofd.

Je hebt het vast wel eens gehoord maar er zit zeker wat in: op een zijden kussensloop slapen doet wonderen voor je haar en huid. Ten eerste absorbeert zijde een stuk minder vocht waardoor je serum of nachtcreme beter zijn werk kan doen. Bovendien zorgt zijde voor minder frictie met je haar waardoor de schubben hiervan gesloten blijven en je met minder weerbarstige manen wakker wordt. 

Het proberen waard toch? 

Zijden kussensloop, 100% zijde, kwaliteit 22 Momme. Kleur wit, maat 60x70 cm bij Bol.com

Beeld: Photo by Yasmine Boheas on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top