Haarverzorging

Dit zijn dé 4 gouden tips om in de ochtend snel klaar te zijn met je haar

Dit zijn dé 4 gouden tips om in de ochtend snel klaar te zijn met je haar

Na een paar keer gesnoozed te hebben, moet je er toch echt uit. Tijd om te douchen, je haren te wassen en vervolgens je kapsel in model te brengen is er niet. Hoe fijn zou het zijn dat je ondanks het tijdtekort in de ochtend, toch je haar kan stylen en dat het dan ook nog mooi zit.

De onderstaande tips helpen je om in de ochtend sneller klaar te zijn met je haar. Hierdoor kan jij misschien toch wel wat langer in je bed liggen. Hoe lekker is dat!

1. Was je haar in de avond

Het is slim om je haar de avond voordat je moet opstaan te wassen. Doordat je dit niet meer in de ochtend hoeft te doen, bespaar je tijd en kan je ook nog eens langer in je bed liggen. Let er wel op dat je haar altijd droog is voordat je gaat slapen. Dit voorkomt dat je haar afbreekt. Wat verder lekker is aan een warme douche voor het slapen gaan, is dat het zorgt voor ontspanning. Een douche spoelt namelijk alle spanningen die je oploopt tijdens een hectische dag letterlijk door het putje. 

2. Leave-in conditioner 

Als je om wat voor reden niet de mogelijkheid hebt om je haar in de avond te wassen, maak dan gebruik van een leave-in conditioner. Maak je haar een beetje nat en smeer deze conditioner in de vochtige delen van je haar. De haarpunten zijn het belangrijkst omdat deze het snelst droog worden. Doe je haar daarna in een niet te strak knotje en word de volgende ochtend wakker met prachtig glanzend haar.

3. Verander van borstel

Gooi die kunstborstel maar de prullenbak in! Het is namelijk belangrijk dat je een exemplaar gebruikt van hoge kwaliteit. Denk hierbij aan een borstel met echte haren. Varkens- of zwijnenhaar is het meest gebruikelijk. Dit is niet alleen beter voor het haar, maar je komt er ook nog eens veel sneller doorheen. Dit scheelt weer tijd en ook ziet je haar er meteen gezonder uit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mason Pearson (@masonpearsonbros) op

4. Makkelijke kapsels 

Je wast je haar natuurlijk niet elke ochtend maar er is een makkelijke manier om te voorkomen dat je met warrig de dag doorbrengt. Er zijn namelijk diverse kapsels die nog geen drie minuten kosten en toch zorgen voor een trendy look. Denk bijvoorbeeld aan een zogenoemd hipsterknotje. De bovenkant van je haar zit dan bij elkaar gebonden en de rest van je lokken hangen los. Ga je voor een los knotje? Kies er dan voor om deze vast te zetten met haarspeldjes. Ga je voor een wat strakker knotje? Kies dan voor een elastiekje. Een andere optie is de vlechtkroon. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is simpel en kost weinig tijd. Maak van twee kanten een vlecht en leg deze naar achteren. Vervolgens voeg je ze samen en zet je ze vast met een speldje of een elastiekje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door S & L Trends (@sandltrends) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top