Haarverzorging

Dit zijn de beste manieren om voor dun haar te zorgen

Dit zijn de beste manieren om voor dun haar te zorgen

Je kunt er helaas niet zoveel aan veranderen als je dun haar hebt. Je wordt nou eenmaal geboren met dikke of dunne haarzakjes. Het is vaak genetisch bepaald, en er is (helaas) geen product wat hier verandering in zou kunnen brengen. Je moet je manen maar omarmen zoals ze zijn. Maar niet getreurd: er zijn natuurlijk wél manieren om je lokken gezond te houden, meer volume te geven en te voorkomen dat je bos nog dunner zal worden. 

Naast dat het genetisch bepaald is, zijn er talloze andere redenen waarom jouw haar in de loop der jaren dunner kan worden. Denk bijvoorbeeld aan stress, hormonen en voeding. Wij geven je wat tips over hoe je het beste kunt zorgen voor je dunne lokken. 

Supplementen  

Stress en hormonen kunnen de dikte van je manen beïnvloeden. En dat is zonde, want ze groeien nooit meer zo dik teurg als ze ooit zijn geweest. Als je net bent bevallen, of als je in de overgang zit, kun je er simpelweg niet zo gek veel aan doen dat je hormoonveranderingen hebt die ervoor zorgen dat je haar dunner wordt. Het is wel erg zonde als je haaruitval krijgt door stress. Denk hierbij aan stress over je werk, relatie of familie. Hier kun je wat aan doen door middel van supplementen met adaptagene kruiden en aminozuren te slikken. Deze supplementen bevatten ingrediënten die een gezonde haargroei stimuleren. 

Gezonde vetten 

Wist jij dat je voeding heel veel invloed heeft op hoe jouw lokken eruitzien? Vooral avocado is een wondermiddel voor jouw manen door de gezonde vetten, magnesium, foliumzuur, kalium en vitamine A, C en E wat dit goedje bevat. Twee avocado's per dag voorkomt haaruitval en haarbreuk en stimuleert tevens nieuwe haargroei. Het eten van twee avocado's per dag is zeker geen straf toch? Vind jij dat wel? Zalm en eieren werken ook mega goed! 

Minder haar stijlen en föhnen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, die stijltang is echt mega slecht voor je lokken. En niet alleen de stijltang, ook de föhn doet niet veel goeds voor je haar. Het droogt je haar mega erg uit. Laat je manen daarom wat vaker lekker vanzelf opdrogen, daar worden je ze een stuk blijer van. 

Sulfaatvrije shampoo 

Sulfaat in je shampoo zorgt voor het schuim en het verwijderen van viezigheid. Echter, zijn deze sulfaten vaak zo effectief in net verwijderen van vuil, dat zij ook de goede en natuurlijk oliën uit je manen verwijderen. Hierdoor ziet je haar er minder glanzend en gezond uit en dat is natuurlijk mega zonde. Vervang je shampoo met sulfaat voor een voedende variant. Je zal eerst even moeten wennen aan dat deze shampoo wat minder schuimt, maar het is een stuk beter voor je haar. 

Haar borstelen 

Say what? Iedereen borstelt altijd al verkeerd? Wist je dat je namelijk van onder naar boven moet borstelen? Je moet beginnen bij de uiteinden van je lokken, en niet bij je hoofdhuid. Wees dan ook extra voorzichtig met de puntjes en doe rustig aan met de borstel. Neem de tijd voor je lokken!

Fake it till you make it 

Oké, je bent niet geboren met prachtige dikke manen, maar dat wil niet zeggen dat je het effect ervan niet kunt creëren! Je komt al heel ver met wat mousse of volumepoeder. Ga voor een lichte mousse die de wortels van jouw lokken volume geeft. Je kunt je haar natuurlijk ook meer volume geven door middel van het voorzichtig te touperen bij de aanzet. 

Rustig aan met de paardenstaart 

Heb jij altijd een super strak knotje of staart? Dit is mega slecht voor je haar! Je manen kunnen afbreken, je haarzakjes beschadigen en je kunt er zelfs kale plekken van krijgen. Stop daarom heel snel met het maken van een te strakke staart, vlecht of knot en geef je lokken iets meer rust door ze in een lossere coupe te dragen. 

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top