Beauty

Deze borstel past perfect bij jouw haartype en dat maakt het stylen weer wat makkelijker

Alleen al je haar borstelen kan wonderen doen. Een paar keer erdoorheen en je hoeft er niks meer aan te veranderen. Maar wat we niet moeten vergeten is dat iedereen een andere structuur haar heeft, waardoor we niet allemaal dezelfde soort borstel zouden moeten gebruiken. 

Dik, dun, steil, krullen... Er zijn meer verschillende typen haar dan je misschien zou denken. Toch gebruiken we vaak allemaal dezelfde borstel, omdat we denken dat dit toch geen verschil maakt. Dat klopt dus niet en daarom zouden we ons beter moeten focussen op de behoeften van ons eigen haar. Wij helpen je een handje en vertellen je welke borstel perfect is voor jou. Wel zo makkelijk!

1. Dun haar
Vrouwen met dun haar willen alles behalve meer haar verliezen door het borstelen. Daarom heb je een borstel nodig die zachtaardig is en ervoor zorgt dat je makkelijk afkomt van al die klitten. In deze borstel van Fromm zit een anti-frizz serum verwerkt, waardoor je gelijk ook dat probleem aanpakt!
2. Krullen
Voor krullen heb je een borstel nodig die sterk genoeg is om door je haar heen te komen, maar er geen enorme ongecontroleerde bos van maakt. Deze borstel van Mason Pearson borstelt gemakkelijk je haar door en zorgt voor een mooie finish. 3. Pluizig haar
Experts raden aan om bij pluizig haar te gaan voor een borstel met nylon- en varkenshaar. Maar de beste tip om je haar in bedwang te houden is om het te föhnen als het nog helemaal nat is. 

"The most important part [of styling] frizzy hair is to dry it when it’s still wet from the shower. If hair dries before the heat from the blow dryer hits, it’s impossible to get it smooth again no matter how much heat or product you use."

Deze borstel van Harry Josh is zeker een aanrader als je last hebt van frizzy hair. 4. Dik haar
Met dik haar kan je verschillende kanten op. Als je gaat voor een steile look, dan kan je het beste gaan voor een borstel met nylon haartjes. Als je liever een luchtige look wil, dan is een keramische borstel een betere optie. 

Deze borstel van Remington is een aanrader voor de steile look.
En deze ronde borstel is perfect voor de luchtige look.

Beeld thumb: Bruno Press

Deel dit artikel
Back to top