Haarverzorging

6 manieren om een gele of oranje gloed uit je haar te halen

6 manieren om een gele of oranje gloed uit je haar te halen

Een blik in de spiegel is genoeg, een oranje gloed in je haar! Haar of blond verven wil nog wel eens verkeerd uitpakken. Ook is het mooi houden van blond haar lastig , de kans is aanwezig dat er een gele of oranje gloed over je haren valt.  Gelukkig zijn er een aantal manieren om je blonde haar mooi te houden.

De oranje of gele gloed in haar heeft vaak te maken met een chemische reactie op het blonderen van het haar, maar wist je dat ook invloeden van buitenaf kunnen zorgen voor dit ‘clowns’ haar? De grote vraag is hoe kom je ervan af!

1. Zilvershampoo

De meeste bekende manier die wij allemaal wel kennen is een zilvershampoo gebruiken. Een must-have om altijd in je badkamerkastje te hebben staan. Met zilvershampoo kun je je blonde haar langer mooi houden.

2. Welke haarproducten heb je in huis?

Bekijk welke haarproducten je in de badkamer hebt staan. Hebben ze een gele kleur? Het pigment dat in verzorgingsproducten zit kan je haar geel maken. Haarserums, olie, shampoos, stylingproducten enzovoort, bekijk ze allemaal of ze een gele kleur hebben. Niet meer gebruiken dus en geef ze weg aan je vriendinnen met bruin haar. 

3. Hitte-bescherming

Blond haar is extra poreus en heeft echt bescherming nodig tijdens fohnen of stijlen van je haar. De warmte van een stijltang kan er juist voor zorgen dat externe factoren zoals gele kleurstoffen van producten in je haar worden gebrand.

4. Lavendel

Lavendel laat doffe, vale haren weer glanzen. Sommige zilvershampoo’s zijn verrijkt met lavendel. Het frist je blonde haarkleur op.

5. Azijn

Azijn of appelazijn neemt de gele gloed uit je haar weg en zorgt voor een gezonde glans. 

6. Citroensap

Cirtroensap is een wondermiddel als je haar geel is uitgevallen. Gebruik citroensap alleen niet teveel, want zowel je haar als je hoofdhuid kun je ermee beschadigen. Citroen is namelijk behoorlijk zuur. Hoe je citroensap het beste gebruikt; pers de citroen uit en meng dit met 50ml water. In je haren smeren en heel even laten intrekken. Daarna grondig uitspoelen.


 

Beeld: Istock
Deel dit artikel
Back to top