Face & Sculpting

Wat zegt jouw oogkleur over jou?

Wat zegt jouw oogkleur over jou?

Onze ogen vertellen heel veel over ons. De ogen verraden als eerste wat onze emoties zijn en waar je aan denkt. Maar wist je dat je oogkleur ook veel vertelt over je karakter?

Groene ogen

Mensen met groene ogen zijn speciaal, omdat dit de meest zeldzame oogkleur is. Mensen met groene ogen beschikken over de leiderscapaciteiten van mensen met bruine ogen en over de innerlijke kracht van mensen met baluwe ogen. Daarnaast zijn mensen met een groene oogkleur vaak erg creatief. In tegenstelling tot bruine of blauwe ogen, zijn groene ogen moeilijker af te lezen als het gaat om persoonlijkheid. Anderen kunnen daardoor niet snel raden wat iemand met groene ogen denkt of voelt. Verder zijn deze mensen vaak gedreven en gepassioneerd, maar ook vaker jaloers.

Grijze ogen

Ook mensen met een grijze oogkleur zijn moeilijker af te lezen. Het is een variant van blauwe ogen, maar vaak lastiger in te schatten. Mensen met grijze ogen zijn moeilijker te benaderen, maar de trouwste vrienden die er bestaan. Daarbij kunnen degenen met grijze ogen evenwichtig zijn, een dubbele persoonlijkheid hebben of juist in zichzelf keren. Ook kunnen deze mensen beter omgaan met pijn en stress, en de kans op depressie of een burn-out is aaanzienlijk kleiner. Van moodswings hebben deze mensen wel vaker last, maar ze laten deze negatieve gedsachten al snel achter zich.

Blauwe ogen

Vroeger had iedereen bruine ogen, maar door een genmutatie werd er iemand geboren met blauwe ogen. Deze blauwe ogen werden doorgegeven aan hun kinderen, en zo zijn blauwe ogen de werled in gekomen. Het is daarom makkelijk om verbanden te leggen tussen verschillende mensen met een blauwe oogkleur. Blauwe ogen worden als hoffelijk en sexy gezien, maar niet als intelligent. Mensen met een blauwe oogkleur hebben vaak een sterke innerlijke kracht en kunnen anderen goed aanvoelen. Ook kunnen deze mensen beter tegen alcohol, maar maken ze ook vaker misbruik van de substantie. Ook kan deze groep minder goed tegen licht, dit heeft te maken met de mindere hoeveelheid pigment.

Bruine ogen

Bruine ogen worden vaak gezien als de saaiste oogkleur, maar niets is minder waar. Mensen met een bruine oogkleur worden door de buitenwereld vaak gezien als leiders. Ook stralen deze mensen meer vertrouwen uit, en kunnen ze geheimzinniger zijn. Mensen met bruine ogen kunnen minder goed tegen alcohol, maar raken daarom ook minder snel verslaafd: ze worden sneller dronken en stoppen daarom eerder met drinken, wat ervoor zorgt dat ze minder snel verslaafd raken. De bruine oogkleur komt verrweg het meeste voor, en dit was vroeger de enige oogkleur. 

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top