Gezichtsverzorging

Last van wallen? Dit is de beste manier om van die donkere kringen af te komen

Last van wallen? Dit is de beste manier om van die donkere kringen af te komen

Wallen, we hebben er allemaal weleens last van. De één meer dan de ander. Wanneer we niet helemaal uitgerust zijn dan verschijnen de kringen al gauw onder je ogen. Dat is natuurlijk niet wenselijk en wil je zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je daarvoor kunt doen.

Zodra jij heel vaak en veel last krijgt van wallen dan kan dit nog weleens tegenvallen. De wallen onder je ogen zijn blauw, paars, of zijn nou eenmaal ingevallen. Dit terwijl je hier graag vanaf wilt komen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij stralende onderogen krijgt. Natuurlijk is het 't beste om te kijken naar de oorzaak, wat de aanleiding is van jouw wallen. In veel gevallen is dat slaaptekort, maar bij sommigen zit hier geen diepe reden achter en wil je dat ze gewoon verdwijnen.

Koude lepel

Het klinkt wat gek, maar het kan voor wonderen zorgen; een koude lepel. Leg eens twee lepels in de vriezer, voordat je gaat slapen, en haal deze de volgende morgen eruit. Voordat jij jouw make-up aanbrengt kun je deze tegen jouw onderogen aanhouden, zo zal jouw huid rondom jouw ogen er een stuk minder puffy uitzien. Dit komt omdat je huid door de nacht heen nog weleens opgezwollen wil raken, zo ook onder je ogen. Daar kan een koude lepel dus zeker tegen helpen. Tip: leg een doekje tussen je huid en de lepel in, anders kan het pijn gaan doen.

Massage

Een massage kan niet alleen heel wat voor je lichaam doen, maar ook voor je wallen. Zoals we al zeiden, je gezicht is nou eenmaal wat opgezwollen in de ochtend. Dit wil je verhelpen en een tweede goede manier hiervoor is om de huid rondom jouw wallen te masseren. Zo gaat jouw bloed stromen en zullen je kringen een stuk minder zijn. Dit kun je zelf doen met jouw vingers, maar hiervoor kun je ook een jaderoller gebruiken.

Rozenwater

Rozenwater helpt als geen ander bij het wegkrijgen van jouw donkere kringen! Doe hiervan wat op een wattenschijfje en leg deze ongeveer tien minuten op jouw onderogen. Zo zullen dode huidcellen verwijderd worden en komen er nieuwe huidcellen voor in de plaats. Spoel het na de tien minuten af met water.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) op

Theezakje

Je hebt er vast weleens van gehoord en we kunnen je verzekeren, het werkt écht. Leg twee gebruikte theezakjes in de vriezer en laat deze een paar minuten op jouw onderogen zitten. De stoffen in het theezakje hebben een enorm goede werking op jouw huid, de theïne en de kou zorgen voor bloeddoorstroming. Hierdoor neemt de zwelling en kleur af. 

Aardappelschijfjes

Niet alleen lekker om te eten maar ook nog eens een hulpmiddel tegen jouw donkere kringen. Wanneer jij echt last hebt van de kleur onder jouw ogen dan kun je het beste voor aardappelschijfjes gaan. Deze hoef je niet te bevriezen en kun je gewoon op je onderogen leggen. Laat dit wat langer zitten, zo'n twintig minuten. Zo trekken alle enzymen in je huid, waar aardappel vol mee zit. Dit zorgt ervoor dat kleur uit jouw wallen verdwijnt.

Wanneer niets wil helpen...

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top