Beauty

7 mythes over het verven van je haar die je niet moet geloven

Dat het verven van je haar niet de allerbeste treatment is, weten we allemaal. Toch valt het eigenlijk wel mee hoe schadelijk is, en zijn de meeste beweringen over het verven van je haar die we al jaren horen helemaal niet waar. Lees verder voor 7 mythes over het verven van je haar die je echt niet moet geloven.

Mythe: Je moet niet je haar verven als je zwanger bent.

Waarheid: Doktoren zullen je altijd wat anders vertellen. Er is nooit wetenschappelijk bewijs geweest dat de chemicaliën in haarverf het risico op aangeboren afwijkingen of zwangerschapsproblemen verhogen. Als je toch het zekere voor het onzekere wil nemen, wacht dan tot het derde trimester van je zwangerschap. Of ga voor highlights, waarbij de verf niet op je hoofdhuid komt.

Mythe: Je moet je wenkbrauwen verven in de kleur van je haar

Waarheid: Nee! Een goed contrast tussen je haren en je wenkbrauwen is juist heel mooi. Tip: ga altijd een tintje donkerder met het verven van je wenkbrauwen, zo definiëren ze je gezicht optimaal.

Mythe: Het is oké om je haar te wassen net na het verven.

Waarheid: Wacht op zijn minst 24 uur voordat je je net gekleurde haar gaat wassen, en het zwembad is zelfs een goede twee weken een no-go.

Mythe: In de zomer zorgt de zon voor het vervagen van je gekleurde haar.

Waarheid: De zon zorgt er het hele jaar door voor dat je haar verkleurd. Als je weet dat je een lange dag buiten bent en de zon schijnt, zoek de schaduw op of draag een hoedje of een sjaal om je haar te beschermen.

Mythe: Verven vermindert het volume in je haar.

Waarheid: Het is juist het tegenovergestelde. Kleur aanbrengen laat je individuele haren juist dikker ogen, en de kleur voegt ook toe aan de dikheid en het gewicht van je haar. Dit geldt overigens niet als je je haar bleekt.

Mythe: Thuis je haar verven is een absolute no-go.

Waarheid: De opties voor hoge kwaliteit haarverf worden steeds breder en thuis je lokken een ander kleurtje geven wordt steeds veiliger. Zorg ervoor dat je wel kiest voor een goed en gecertificeerd merk, volg altijd de instructies en draag altijd handschoenen.

Mythe: Fancy shampoo voor gekleurd haar is overdreven.

Waarheid: Investeren in producten die speciaal gemaakt zijn om je gekleurde haar te verzorgen en behouden zijn juist het geld waard en kunnen je, op lange termijn, nog geld besparen. Het zorgt ervoor dat je kleur minder snel vervaagd en dus hoef je minder snel terug naar de kapper. Win-win!

Beeld: Getty & iStock

Deel dit artikel
Back to top