Beauty

Dit gebeurt er wanneer je je haar met appelazijn wast

Om onze lokken te voorzien van een gezonde glow hebben we ons meermaals onderworpen aan wassessies met bier, kokosolie of eieren. Een ander product dat ook een geweldige werking kan hebben op je haar is appelazijn. Dit zijn de dingen waar je haar baat bij kan hebben wanneer je het wast met het wonderspul uit je keukenkastje. 

Allereerst, hoe kun je het best je haar met appelazijn wassen? Vul een lege sprayfles met 45 milliliter appelazijn, 100 milliliter water en 50 milliliter lavendelolie of een andere olie die lekker ruikt. Je kunt het mengsel gebruiken ter vervanging van shampoo. Spuit zodra je onder de douche staat je haar rijkelijk in met het mengsel, masseer het op je hoofdhuid en laat het voor een paar minuten in je haar zitten voordat je het eruit spoelt. 

Het gebruik van appelazijn in je haarroutine kent vele voordelen, maar laten we beginnen met het beantwoorden van de hamvraag. Want gaat je haar ervan stinken? Je lokken zullen wel wat minder lekker ruiken dan wanneer je je haar hebt gewassen met shampoo, maar dankzij de olie die je door het mengsel doet, zal de geur meevallen. Daarnaast zullen de resterende geuren verdwijnen als je je haar goed uitspoelt en laat drogen. 

Enfin, dit zijn de voordelen van je haar wassen met appelazijn.

Je voelt je schoner
Ondanks dat appelazijn niet heel lekker ruikt, doet het een wonder voor je haar. De saladedressing verwijdert grondig overblijfsels van producten als gel, mousse, haarspray of serums uit je haar. 

Je hebt minder last van roos
Heb je last van hardnekkige roos? Spray je haar dan om de douchebeurt in met het appelazijn mengsel en laat het een tijdje intrekken. Je zal minder last hebben van roos en ook minder last van een jeukende hoofdhuid.

Het is zachter
Het natuurlijke zuur in appelazijn sluit de haarschubben, waardoor je na een wasbeurt zijdezacht haar hebt. Daarnaast heb je hierdoor minder last van dode haarpunten. 

Stimuleert de haargroei
Wanneer je je haar graag wilt laten groeien, moet je er rekening mee houden dat je haarzakjes niet zijn verstopt. Want wanneer deze verstopt zijn, belemmert dit de haargroei. Door de reinigende werking van appelazijn, neem de circulatie toe, worden je haarwortels sterker en wordt de haargroei dus gestimuleerd. 

Beeld: Getty Images

Deel dit artikel
Back to top