Beauty

5 redenen waarom je haar niet groeit

Heb je het idee dat je haar maar niet langer wordt? Er zijn een paar hele simpele redenen waarom je haar niet groeit. En als je de oorzaak weet, dan kan je er vaak ook iets aan doen om er verandering in aan te brengen.

Net als de rest van je lichaam wordt je haargroei ook beïnvloed door je dagelijkse routine. Van wat je eet en drinkt tot hoeveel slaap je krijgt per nacht, alles speelt een rol. En als je zo’n beetje ‘vast’ zit aan dat korte haar terwijl je het zo graag wat langer wilt laten groeien voor in de zomer, is het vervelend als dat niet lukt. Maar… er is wat aan te doen. 

We hebben hieronder vijf dingen voor je op een rijtje gezet die je haargroei negatief beïnvloeden en er dus voor zorgen dat je haar heel langzaam groeit. Dit zijn gelukkig super simpele dingen die je zo kan veranderen, goed nieuws, toch? Snel verder lezen dus!

1. Tekort aan ijzer
Het is erg belangrijk om er voor te zorgen dat je genoeg ijzer binnenkrijgt. Er zijn tientallen voedingsmiddelen die je aan je dieet kan toevoegen om daarvoor te zorgen. Denk maar aan kip, kalkoen, biefstuk, oesters, noten, peulvruchten, zaden en donkere bladgroenten zoals spinazie. Bij je volgende bezoekje aan de huisarts kan je voor de zekerheid ook laten checken hoe het zit met je ijzergehalte. 

2. Je krijgt niet genoeg slaap
Slaap is essentieel en niet alleen voor je lichaam en geest maar ook voor je haar. Als je niet genoeg slaap krijgt dan kan dit zorgen voor een hele reeks aan gezondheidsproblemen, waaronder een verslechterde huid en ongezond haar. Je lichaam heeft elke nacht minimaal 8 uur slaap nodig, dus zorg daarvoor terwijl je droomt over je lange haar. 

3. Je knipt te vaak te puntjes 
Niemands haar is hetzelfde, dus we hoeven ook allemaal echt niet even vaak naar de kapper om de dode puntjes eraf te knippen! Natuurlijk is het belangrijk om ze bij te houden zodat je niet uiteindelijk met enorme, gespleten haarpunten rondloopt, maar de één krijgt dit veel sneller dan de ander. Ga dus niet te vaak naar de kapper en kijk eerst of het wel écht nodig is.
 
4. Stress
Net als slaap heeft stress ook een enorme impact op je lichaam, inclusief je haar. Veel stress en het niet goed om kunnen gaan met angst en druk kan niet alleen zorgen voor een minder snelle haargroei, maar ook zelfs voor haaruitval. Probeer dus bijvoorbeeld een kleine meditatie- of yogasessie, wie weet doet dit wonderen voor je lichaam en geest. 

5. Het gebruiken van verkeerde producten
Nee, er bestaat niet zoiets als shampoo of conditioner die slecht kan zijn voor je haar, maar we hebben het over heating tools, zoals krul- en stijltangen, haarolie en andere middeltjes. Ze laten je haar er misschien wel goed uitzien, maar na een langere tijd resulteert dit in dood, beschadigd haar. Om je haar voor zo ver mogelijk te herstellen, kan je producten gebruiken als een haarmasker, je plastic of metalen borstel omwisselen voor eentje met zwijnenhaar en een shampoo en conditioner van goede kwaliteit. 
Beelden: iStock

Deel dit artikel
Back to top