Lifestyle

5 x heerlijke koffierecepten die je thuis zélf kan maken

5 x heerlijke koffierecepten die je thuis zélf kan maken

Koffie, het is heerlijk om je dag mee te beginnen? Dit bonen worden op verschillende plekken op de wereld verbouwd maar eigenlijk weet niemand waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Een legende beweert dat het een geitenherder genaamd Kaldi opviel dat zijn geiten na het eten van bessen de gehele nacht niet konden slapen, omdat ze té energiek waren. Hierna heeft Kaldi zijn bevindingen over de bessen gedeeld met een abt van een plaatselijk klooster en ook zij kwamen erachter dat ze na een avondgebed een stuk alerter waren. Al snel werden deze bessen naar het oosten gebracht en kwamen ze op het Arabische schiereiland terecht.

Vanaf daar is de wereldreis van koffie begonnen en dat gezegd hebbende, vinden we het erg moeilijk om in deze tijd zo’n heerlijk drankje af te slaan! Het laat je daadwerkelijk een stuk alerter voelen en dat kunnen we in de ochtend soms wel gebruiken!

Ben je alleen toe aan een vernieuwd recept of heb je gewoon zin in iets compleet anders? Dat komt goed uit, want wij hebben de vijf lekkerste koffierecepten voor je op een rijtje gezet die jij thuis eenvoudig zélf kunt maken!

1 van 6

Gemakkelijke ijskoffie

Stap 1: Maak de avond van tevoren ijsblokjes met water en zet deze in de vriezer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een zak met kant en klare ijsblokjes te halen.

Stap 2: Maak een espresso en laat deze goed afkoelen. Dit is nodig zodat je de perfecte ijskoffie kunt maken. Daarnaast raden we je espresso aan omdat deze variant sneller afkoelt dan een grote bak gewone koffie.  

Stap 3: Schenk de afgekoelde espresso in een glas met ijsklontjes. Hierbij kun je zelf bepalen hoeveel ijs je wilt gebruiken.

Stap 4: Last but not least: voeg er een heerlijke siroop aan toe en zoveel melk als jij maar lekker vindt. Genieten maar!

1 van 6
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top