Lifestyle

10 x de allerleukste selfcare tips voor een fijn weekend (en een fijn leven)

10 x de allerleukste selfcare tips voor een fijn weekend (en een fijn leven)

Het weekend betekent tijd voor jezelf! Laat verwachtingen en to-do lijsten even los en laat ook je werk voor wat het is om volledig te ontspannen. Dit weekend zet je jezelf op nummer één en vul je je dagen met activiteiten die jij fijn vindt, maar waar je misschien niet zo snel tijd voor vrijmaakt. Welke activiteiten dit zijn? Dat mag je natuurlijk helemaal zelf invullen, maar wij geven alvast wat inspiratie.

Veel mensen denken bij de termen selfcare en selflove aan fijne badsessies, het verorberen van die lekkere chocoladereep en een momentje voor jezelf tussen de drukte door, zónder je daar schuldig over te voelen. Natuurlijk komen die mensen in de buurt van waar deze termen voor staan. Toch is zelfliefde bovenal voor jezelf kiezen en dat gaat natuurlijk samen met een leefwijze waar jij je comfortabel bij voelt. Vul je dagelijks leven met activiteiten en gebaren van zelfliefde en je zult merken dat je tevreden in het leven staat!

Dus laat je agenda dit weekend nog even leeg en maak ruimte voor één van de volgende dingen. Geloof ons, je zult ervan genieten. 

1. Ga iets maken

Laat de schermen van je TV en telefoon even uitstaan en ga iets maken. Misschien word jij wel blij van het maken van sieraden, een moodboard of houd je van bloemschikken. Kies iets waar jij een stuk passie in kwijt kunt en maak er wat moois van! Wedden dat jij je achteraf ontspannen en voldaan voelt? En je hebt iets moois gecreëerd waar je trots op kunt zijn!

2. Probeer een nieuw recept

Speur het web af naar nieuwe recepten, sla een kookboek open of, misschien wel het allerleukst: vraag je oma eens naar haar lekkerste recepten en stel voor ze dit weekend samen te maken. Zo heb jij straks een nieuw gerecht om toe te voegen aan je specialiteiten. 

3. Maak een wandeling door de natuur

Ga erop uit en maak een fijne wandeling door een mooi stuk natuur of bosrijk gebied bij jou in de buurt. Maak het extra leuk door de hond van je buurvrouw een paar uur te lenen en samen met haar harige viervoeter aan de wandel te gaan. Na een uurtje rondstappen zul je je een stuk fitter én frisser voelen. 

 

4. Organiseer een beauty avond

Vanavond zeg je al je plannen af want jij hebt belangrijke dingen te doen (knipoog). Leg al je benodigdheden klaar en reserveer een paar uurtjes voor je favoriete beauty rituelen. Reinig je huid met een stoombad van heilzame oliën zoals teatree-olie, lak je hand- en teennagels, smeer een maskertje in je haar en scrub erop los!

5. Ga uitgebreid ontbijten

Buiten de deur, óf maak een lekker ontbijt op bed voor jezelf. Maak alle dingen waar je op een haastige doordeweekse ochtend geen tijd voor hebt. Bak bananenpannenkoeken, een eitje, pers een verse jus d'orange en serveer er heerlijke toast bij. Een perfecte start van je dag!

6. Plan een date in met een dierbare

Spreek een ochtend, middag of avond af met één of meer dierbaren en praat elkaar helemaal bij. Niets fijner dan samenzijn en gezellige momenten delen met mensen door wie jij graag omringd wordt. 

7. Ga op ontdekkingstocht in eigen stad (alleen!)

Hoe leuk het ook kan zijn om met vrienden samen te zijn, het is belangrijk om ook alleen te kunnen genieten van fijne momenten. Koester je eigen gezelschap en ga zelf op pad in jouw stad. Strijk neer in je favoriete koffietent en bestel je lievelingslatte. Vind je het eng en kwetsbaar om helemaal alleen te zijn? Vooruit, breng een tijdschrift of je laptop mee. 

8. Kijk een interessante docu

Bewaar je lievelingsserie voor een doordeweekse avond en kies dit weekend eens voor een interessante, leerzame documentaire. Op Netflix vind je genoeg inspirerende documentaires met thema's als muzieklegendes, feminisme en duurzaamheid. 

9. Lees een boek of magazine

Vaak hebben we ergens in een hoek een stapel boeken en magazines liggen, maar komen we er 'simpelweg niet aan toe ze te lezen'. Onzin natuurlijk! We brengen gewoon teveel tijd op onze telefoons of Netflixend door, waardoor die stapel steeds groter en groter wordt. Laat je telefoon en TV uitstaan en installeer jezelf met een kop thee en een fijn boek of leuk tijdschrift op de bank. Ontspanning gegarandeerd!

10. Maak een selfcare plekje in je huis

Richt één plek in huis zo in dat jij je er heerlijk terug kunt trekken. Geef een ruimte in jouw stulpje een nieuwe look en schaf eventueel wat nieuwe accessoires en meubels aan. Leg een paar fijne kussens bij elkaar, zorg voor een plaid in de buurt en stapel wat tijdschriften op. Dit wordt jouw relax hoekje waar jij elke dag kunt ontspannen. 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top