Interior

Zo maak je je balkon helemaal lenteproof

Zo maak je je balkon helemaal lenteproof

Zonnestralen die je huid verwarmen, fluitende vogels, krokussen die uit de grond schieten en je betrapt jezelf erop elk vrij moment buiten te willen zijn. Zomaar ineens staat 'ie voor de deur en o wat is hij welkom: de lente. Ben jij één van de gelukkigen die in het bezit is van een balkonnetje? Dan wordt het tijd om deze een flinke voorjaarsmakeover te geven!

Opruimen

Kan jouw balkon wel een opfrisbeurt gebruiken nu dat de lente begonnen is? Dan is het tijd om een emmertje sop erbij te pakken en flink aan de poets te gaan. Haal je balkon helemaal leeg zodat je alle ruimte hebt en je 'm straks opnieuw kunt inrichten. Nadat je flink hebt lopen schrobben, kun jij je balkon gaan stylen en aankleden.

Te beginnen bij...

First things first. Wil je je make-over groots aanpakken en je balkon van begin tot eind opleuken? Dan is het een goed idee om die ietwat saaie grijze balkontegels te vervangen voor een paar mooie hardhouten tuintegels. Hiermee creëer je gelijk een fijne, warme sfeer op je balkon. Wil jij je juist aan een klein budget houden en niet je hele balkon omtoveren? Dan is een mooi kleed een goed idee. Leg 'm op je balkonvloer voor een knusse basis. Voor een extra gezellig effect voorzie je ook de bankjes en stoelen op je balkon van een fijn kleedje, zoals een schapenvacht.

Inrichten

Dan begint nu het leuke deel: het inrichten van je balkon. Kijk eens goed of je thuis nog meubels hebt staan die je niet gebruikt en voor je balkon kunt inzetten. Je kunt hierbij denken aan een klein tafeltje, houten kratjes of een mooie poef. Misschien kun je ergens een paar pallets vandaan halen die precies op jouw balkon passen. Super handig, want dit wordt met een paar fijne kussens dé ultieme zomerse chillplek van je huis. Geen pallets in de buurt? Dan kun je ook altijd gaan voor een fijn bankje of een grote zitzak waar je in kunt neerploffen.

Accessoires

Nu je je balkon hebt voorzien van alle belangrijke onderdelen, komen een paar gezellige accessoires nog wel van pas. Hiermee maak je je balkon helemaal af, waardoor je er straks niet meer vanaf komt! Omdat je waarschijnlijk veel avonden op je balkon zult doorbrengen, is wat verlichting wel handig. Hang gezellige sfeerverlichting in de vorm van lampionnetjes op en zet een paar kaarsen neer. Ook leuk: voorzie de railing van je balkon van een mooie lichtslinger.

Leg fijne kussens op je pallet of bankje en vergeet niet een plaid in de buurt te leggen voor de nog koude voorjaarsavonden. Werk jij graag buiten met je laptop in het zonnetje? Dan is een hangbureau ideaal. Hang hem aan de railing van je balkon en voilà: je kunt buiten werken terwijl je ondertussen geniet van het zonnetje!

Bloemen en planten

Vergeet je balkon niet te voorzien van een paar mooie voorjaarsbloemen- en planten. Ze maken je balkon lekker levendig en zo bevind jij je in je eigen mini tuin. Kies voor viooltjes, tulpen, narcissen of een grote palm. Last but not least: omdat we in Nederland wonen bestaat er natuurlijk altijd de kans op…juist,  een frisse lentebui! Vergeet daarom niet op tijd de kussens en kleden binnen te halen. En voor de écht zonnige dagen mag een parasol natuurlijk niet ontbreken.

Genieten maar!

Voilà, jouw nieuwe favoriete plekje thuis is nu helemaal lente proof. Nodig vrienden uit en organiseer een fijn diner of filmavond op je gloednieuwe balkon. Proost op heel veel mooie lente- en zomeravonden! 

Voor wat extra inspiratie hebben wij wat mooie balkonnetjes op een rijtje gezet. Heb jij al zin om je balkon een opfrisbeurt te geven?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennie (@jenniefromtheblog) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Maartje (@bartsboekje) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Design | Decoration | Details (@inspired_details) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Balkon Dekorasyonu (@balkondekorasyon) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucilla Saladino (@lucillasaladino) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top