Nagellak

Transparante nagellak als lifesaver: 5 x wat je ermee kunt doen

Transparante nagellak als lifesaver: 5 x wat je ermee kunt doen

Niet alleen is transparante nagellak een redmiddel voor je gemanicuurde nageltjes. Het kan ook handig zijn op andere momenten! En nee, de momenten hebben niets te maken met nagels lakken. Wist je dat het bijvoorbeeld je haarspeldjes kan redden?

#1 Sieraden beschermen tegen verkleuring

Herken je dat? Je koopt leuke, niet al te dure sieraden en een paar weken later zijn ze helemaal verkleurd. Zo zonde! No worries. Je hoeft niet te stoppen met kopen. Koop wel wat transparante nagellak om je nep zilveren sieraden te beschermen. Breng vervolgens van tevoren een paar laagjes lak aan. Dan geniet je een stuk langer van je sieraden! De lifehack werkt trouwens ook bij een riem. Een paar laagjes transparante nagellak beschermt de gesp van je riem tegen roest en verkleuring.

#2 Geen ladders meer in panty’s

Dankzij de fijne panty’s kunnen we zelfs op een frisse lenteavond een kort rokje of jurkje aan. Alleen is het dunne, nylon kledingstuk helaas ook erg kwetsbaar. Zo moet je écht niet per ongeluk iets te vlak langs een geparkeerde fiets lopen. Grote kans dat je dan een ladder in je panty hebt. Of je moet standaard een potje transparante nagellak in je tas stoppen. Wait, waarom? Transparante nagellak roept een beginnende ladder de halt toe. Smeer het even goed in met een paar laagjes en voorkom een hele achtbaan in je panty.

#3 Geen loslatende schroefjes

Heb je ook weleens dat je zonnebril blijft haken in je haar? Je wringt het los en oeps, de zonnebril valt uit elkaar. Geef de schuld maar gewoon aan de stomme, kleine schroefjes, waar je haar makkelijk in blijft hangen. Gelukkig bestaat er transparante nagellak! Huh? Ja, ook op dit moment is de onzichtbare nagellak je best friend. Een beetje transparante nagellak op het kleine schroefje doet wonderen. Zelfde geldt voor steentjes in een ring of armbandje. Dankzij de lak loop je geen risico meer, dat iets uit elkaar valt!

#4 Geen rafelende schoenveters

Waarschijnlijk staan er wel een paar gympen in je kast, waarvan de veters helemaal rafelen. Misschien is dit ook de reden dat je ze momenteel niet draagt. Dat terwijl het ooit je favoriete schoenen waren. Toch zonde om ze nu te verwaarlozen? Dat hoeft niet meer dankzij de transparante nagellak. Met een laagje lak op de uiteinden van de veters breng je ze weer naar elkaar. Even laten drogen en je schoenen zijn zo goed als nieuw!

#5 Haarspeldjes redden

Tot slot een tip voor iedereen die her en der haarspeldjes heeft rondslingeren. De kleine bobby pins zijn heel handig voor elk kapsel, maar gaan daardoor ook snel kapot. Goed, een nieuw pakje haarspeldjes kost niet de jackpot, maar duurzaam is het ook niet. Wil je meer aan de wereld en je portemonnee denken? Smeer dan wat transparante nagellak op de uiteinden van je versleten haarspeldjes. Je kunt ze ook gewoon in het potje lak dopen. Laat ze vervolgens goed drogen, voordat je ze gebruikt.

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top