Beauty

12 onverwachte dingen waarvoor je Vaseline kunt gebruiken

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een potje Vaseline (of iets wat er op lijkt) in huis staan, maar wij durven te wedden dat je niet wist wat je allemaal kunt doen met Vaseline. Naast dat het goed is tegen droge lippen, kan je het voor nog veel meer andere dingen gebruiken!

Verwijderen van wimperlijm
Niet alleen kan je Vaseline gebruiken om restjes lijm van je falsies te halen, maar ook om wimper extensions te verwijderen. Daarnaast worden ook je eigen wimpers sterker door er Vaseline op te smeren. 

Bescherm je huid tijdens het verven van je haar
Van plan om je haar een ander kleurtje te geven? Smeer wat van het vet langs je haarlijn en je oren, zodat de haarverf je huid niet mee kleurt en je niet nog dagen met een gekleurde rand langs je haarlijn rondloopt. 

Ruik je parfum de hele dag door
Heb je al snel het idee dat je parfum na een paar uur nergens meer te bekennen is? Dep wat Vaseline op de plekken waar je gaat sprayen en spuit daarna je parfum er overheen.

Gebruik het als wenkbrauwgel
Is je wenkbrauwgel op maar wil je toch graag je wenkbrauwen goed in vorm houden gedurende de dag? Pak er een oud mascaraborsteltje bij, dip hem in de Vaseline en borstel ermee door je wenkbrauwen. 

Laat je leren handtas weer glimmen
Vaseline werkt net zo goed als een professionele leerbalsem voor je handtas. Poets met een oude doek de Vaseline over je tas, dit maakt het leer zachter en weer super shiny

Maak een smokey eyeliner look
Wil je in plaats van gewone eyeliner eens zo’n coole, smokey eyeliner look, maar weet je niet goed hoe? Het is supersimpel! Trek het gewenste lijntje met een kohlpotlood, dip een wattenstaafje in de Vaseline en veeg het langs het randje om het super smokey te maken. 

Zorg ervoor dat kaarsvet niet blijft plakken
Heb je een supermooie, nieuwe kaarsenhouder, maar wordt hij elke keer weer vies door het kaarsvet na het branden van een kaars? Smeer de binnenkant van de houder in met Vaseline, voordat je de kaars erin doet en hij blijft brandschoon. 

Haal makkelijk die ring van je vinger
Wil je gaan douchen of naar bed en komt je ring niet meer van je vinger af? Geen probleem! Smeer Vaseline langs je ring en als het goed is glijdt-ie zo van je vinger af. 

Gebruik het als highlighter
Had je ooit verwacht dat je dit ook als highlighter kan gebruiken? Smeer wat op de hoge punten van je gezicht voor een subtiele glans. Ben je toch meer van de wat dramatischere highlighter? Doe er dan wat glimmende oogschaduw overheen.

Zorg dat de dop van je nagellak niet meer vast plakt
Moet je elke keer al je kracht gebruiken om dat stomme nagellakpotje open te kunnen draaien, omdat de dop weer eens vast zit door de opgedroogde nagellak? Smeer voortaan wat Vaseline langs de rand, voordat je hem weer dichtdraait en hij zal nooit meer lastig opengaan!

Als glossy oogschaduw
Glossy oogschaduw is tegenwoordig helemaal hip, en door middel van Vaseline ook heel makkelijk te creëren. Je kan alleen Vaseline over je oogleden smeren, maar natuurlijk ook van te voren een leuk kleurtje aanbrengen. 

Om blaren te voorkomen
Vaseline werkt niet alleen goed voor beauty looks, maar ook als een soort medicatie! Krijg je na het hardlopen vaak blaren?  Breng dan een laag Vaseline aan op je hielen voordat je weer gaat rennen, hierdoor zal er minder wrijving zijn. 

Beeld: iStock

Deel dit artikel
Back to top