Fashion

Voor welke trend in juwelen ga jij in 2021?

Voor welke trend in juwelen ga jij in 2021?

Wist je dat juwelen populaire cadeaus waren tijdens de lockdown? Wij begrijpen wel waarom! Juwelen zijn iets wat 'blijvend' is en daarom een echt waardevol cadeau. Je kan iemand als het ware 'bij je dragen' en dat is mooi, zeker in een tijd dat er zoveel afstand is van elkaar. 

Maar wat zijn nou de grootste trends op het gebied van juwelen? Ontdek deze hier en misschien vind je wel interessante tips voor hoe je een fijn cadeautje kiest voor je vriend, vriendin of mama! 

Chunky chain

De eerste trend van dit jaar voor juwelen zijn de chunky chain, of stevige en grote kettingen. Zo waren gouden, grove kettingen over rolkraagtruien heel populair en kan je het ook in de lente combineren met hemden in vrolijke en felle lentekleuren. Het is de manier om elke outfit zo hipper, stoerder en opvallend te maken. Je kan het ook combineren met een rustige monochrome outfit zodat de ketting echt kan opvallen. De chunky chain vind je ook terug bij armbanden en oorbellen. Dat zijn vaak de mini versies, die iets toegankelijker zijn voor de meeste mensen. Een office proof outfit met een gouden grove armband of een zomers jurkje met dikke gouden oorringen zal je fantastisch staan!

Minimalisme

Tegenover de opvallende en stoere chunky chain trend, staat dan weer het zachte, persoonlijke en elegante minimalisme in juwelen. Een dunne zilveren ketting met één klein diamantje of dunne gouden oorringen met een edelsteen zijn echte blikvangers. Hier draait het allemaal om jou en hoe je verfijnde materialen combineert. Sta er wel bij stil dat het niet saai wordt, maar kies voor juwelen die passen bij je outfit en die net dat tikkeltje persoonlijkheid tonen. Minimalistische juwelen zijn ook perfect om in lagen aan te brengen en zo een echte 'juwelen outfit' op te bouwen. Hoe kan je voor iets bijzonders gaan? Een dunne choker bij een bloesje of een oorbel met een ketting eraan die je door je tweede gaatje steekt: allemaal originele alternatieven die je toch die minimalistische en spontane look geven.

Persoonlijke touch

Alles persoonlijk en uniek is in! Je kan gaan voor een gepersonaliseerde ketting met jouw initialen of desnoods die van je favoriete huisdier. Ook een medaillon met je favoriete foto in, is een juweel dat je voor altijd zal koesteren. Een andere leuke trend zijn sterrenbeelden. Zo geven zowel de vorm van het sterrenbeeld als het symbool een leuke touch aan je juwelen. Wil je nog een stapje verder gaan? Je kan natuurlijk ook een persoonlijk en uniek juweel laten ontwerpen door een juwelier.

Geïnspireerd en zin in meer? Ga op zoek naar de mooiste juwelen en combineer de trends zoveel je wilt. Minimalistische oorbellen met een chunky chain armband? Dat doet ons al dromen.

Beeld: De Bijenkorf
Deel dit artikel
Back to top