Lifestyle

De 6 leukste plekken waar je kunt high tea’en

De 6 leukste plekken waar je kunt high tea’en

Als je op zoek bent naar een gezellig uitje, dan zit je met een high tea vaak wel goed. Hoewel het oorspronkelijk om kleine, zoete en hartige hapjes gaat in combinatie met thee, is de high tea tegenwoordig veel meer dan dat! Niet alleen drink je niet meer per se thee, ook vind je in Nederland een heleboel bijzondere, leuke high tea plekken. Dit zijn de leukste plekken, waar je zeker eens moet high tea’en!

Sprookjesachtige high tea, Boekel

Als je op zoek bent naar iets romantisch en sprookjesachtig, dan moet je in Blizz zijn. Dit is zeker één van de leukste high tea plekken in Noord-Brabant. Je vindt de tearoom in het plaatsje Boekel en de goedkoopste high tea is € 22,50 per persoon. Dat valt reuze mee! Hier voel je je echt een prinses uit Bridgerton, terwijl je geniet van sandwiches en scones met clotted cream. Als je voor een deluxe high tea gaat, kun je ook kiezen voor een glaasje prosecco.

Luxe high tea aan de gracht, Amsterdam

Heb je weleens zin in een luxe brunch? Dan is hotel l’Europe de perfecte keus voor jou in het lijstje met leuke high tea plekken. In de lobby van dit luxe hotel serveren ze elke donderdag tot en met zondag, tussen 13 en 17 uur ’s middags, een typisch Nederlandse high tea voor 39 euro per persoon. Wat je kunt verwachten? Nou, onder andere kaasblokjes, bitterballen, gerookte paling en een oranje bittertje. Dat alles geserveerd op Delftsblauw servies of course én met een prachtig uitzicht op de Amsterdamse gracht. Voor tien euro meer heb je er trouwens ook een champi bij.

Trendy high tea met vriendinnen, Rotterdam

Je hebt leuke high tea plekken en je hebt leuke, Instagrammable high tea plekken. Daar is dit café in Rotterdam er eentje van. Polaberry is de place to be voor een hippe high tea met vriendinnen! Hier hebben ze ook niet de meest alledaagse high tea gerechtjes. Naast de scones en croissantjes hebben ze namelijk ook crispy sushi rijst, Thaise pompoensoep en kleine kipburgertjes. Vergeet tussendoor of achteraf niet even een foto te maken op de schommels voor de 'gram.

@seylanaslan 📍 Polaberry Rotterdam #cafe #rotterdam #hightea #highteatime ♬ The Kings Affirmation Chill mix Iniko ft Reuel - Reuel Williams

High tea in een donut boot, Zwolle

In Zwolle kun je op een wel heel bijzondere manier high tea’en. Niet alleen kun je bij Villa Suikerberg van een leuke high tea genieten in het café, maar de high tea kan ook op een donut boot (vanaf zes personen)! Voor 22 euro per persoon vaar je vervolgens in het schattige, ronde bootje door de grachten van Zwolle. Ondertussen geniet je van een heerlijke, huisgemaakte quiche, appeltaart, brownies en andere chocoladelekkernijtjes. Het water loopt ons al in de mond!

High tea met schattige alpaca’s, Egmond aan de Hoef

Alsof een high tea op zichzelf al niet zoet genoeg is, doen ze hier bij deze leuke high tea plek in Egmond aan de Hoef daar nog een schepje bovenop. Hier heb je een alpacaboerderij, waar je kan high tea’en tussen de alpaca’s. Cute! Het kost je 35 euro per persoon voor een etagère vol lekkernijtjes, onbeperkte thee en koffie én een gratis polaroid. Terwijl jij daar aan je thee lurkt en een hap neemt van je sandwich, komen er vervolgens diverse alpaca's aan je tafel. Hoe leuk is dat?

High tea in reuzenrad, Scheveningen

Dan hebben we een high tea, die niet voor iedereen is weggelegd. Je moet namelijk geen hoogtevrees hebben. Al hoort deze high tea in Scheveningen zeker thuis in het lijstje met leukste high tea plekken. Iedereen kent vast wel de pier in Scheveningen met het reuzenrad, maar wist je dat je hierin ook kunt high tea’en? Je kunt je eigen gondel reserveren voor € 27,50 en dan krijg je een etagère vol hapjes, thee én prosecco. Perfect voor een high tea met vriendinnen, maar ook voor een romantische date met je geliefde.

@spotsunlocked Literally a high-tea 😜 #mostamazingplace #uniqueplaces #spots #foodspots #netherlands #scheveningen #strand #atthebeach #fyp #fy #donuts #sweets #hightea #girlstrip #foodtiktok #unlockedbyus #💓 ♬ Calm Down - Rema
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top