Lifestyle

Dit is waarom jij zo snel mogelijk een vakantie met je vriendinnen moet boeken

Dit is waarom jij zo snel mogelijk een vakantie met je vriendinnen moet boeken

Wij houden allemaal van een welverdiende vakantie. Lekker even weg uit je bekende omgeving en alle dagelijkse bezigheden achter je laten. Heerlijk toch? En wat is er dan leuker dan die welverdiende vakantie samen met je vriendinnen te vieren? Lees hier waarom jullie meteen iets moeten gaan boeken. 

Eén van de belangrijkste manieren om gezond en gelukkig te blijven, is door op vakantie te gaan met je vriendinnen. Misschien denk je dat een vakantie met familie boven een vakantie met vriendinnen gaat, maar het tegengestelde blijkt waar te zijn. Wetenschapper en psycholoog William Chopik zegt dat het tijd doorbrengen met vrienden een boost geeft aan de mate van geluk die jij, als individu, ervaart in het leven.

De relatie die jij met je vriendinnen hebt, is niet te vergelijken met die van jou en je familie. Familie is nou eenmaal je familie, maar je vriendinnen kies je zelf. Familie biedt namelijk onvoorwaardelijk liefde en ze kennen jou door en door. Vriendinnen bieden ook onvoorwaardelijke liefde, maar toch is het anders. Zij kennen jou namelijk op een hele andere manier dan je familie dat doet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Vriendinnen zijn een belangrijke bron van steun. Je deelt dingen met ze die je minder snel, of zelfs helemaal niet, met je partner of familie deelt. Voornamelijk nare situaties, die zich afspelen tussen jou en je partner of tussen jou en je familie, kan je met ze delen. Ze oordelen niet, maar geven enkel advies en bieden steun. Je kan altijd op ze rekenen.

Om angst en depressie te voorkomen of om het de baas te zijn, is het van groot belang om met vriendinnen op vakantie te gaan. Je laadt er gegarandeerd van op en je vult je serotonine (het belangrijkste stofje dat gelukshormonen aanmaakt) aan. Ik zou zeggen, waar wachten jullie nog op? Boeken maar!

Geen inspiratie voor vakantieplannen? Wij hebben nog wat tips: deze 10 Franse dorpjes móét je gezien hebben. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top