Lichaamsverzorging

Vergeet kokosnootolie, avocado olie is de nieuwe hype

Vergeet kokosnootolie, avocado olie is de nieuwe hype

Avocado’s zijn niet meer te missen en iedereen houdt van ze. Kijk op Instagram en je vindt zo een miljoen foto’s van de fruitsoort (ja het is toch echt een fruit). Nu gebruiken we het niet alleen voor op onze toast bij de lunchpauze, maar ook in onze beautyroutine.

Dat avocado gezond is, weten we inmiddels wel. Het fruit bevat veel anti-oxidanten en gezonde vetten, die wij dan ook graag gebruiken. Hoewel je het zelf niet zou bedenken, is avocado olie nu ook een essentiël gedeelte geworden voor veel mensen hun beautyroutine.

De voornaamste reden voor het gebruiken van avocado is voor je huid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit niet alleen kalmerend werkt maar ook veel andere voordelen heeft. Let daarbij wel op dat de olie erg hydraterend is, en het dus beter werkt met een droog huidtype. 

Wat is avocado olie precies?

Avocado olie is goed te vergelijken met kokosnootolie maar is een stuk vloeibaarder. De geur is dan ook zachter en mild. De olie wordt gehaald uit de pitten van de avocado en is 100% natuurlijk. Het behoort tot de niet-drogende oliën maar trekt wel goed in de huid. 

De voordelen

Hydrateert dieper

In avocado zit veel vitamine E, kalium en meer stoffen die ervoor zorgen dat je huid diep gehydrateerd blijft bij het gebruiken van de olie. De buiterste laag van je huid neemt deze stoffen gauw op waardoor je ook sneller een nieuwe laag huid creëert.

Blaast je droge of geïrriteerde huid een nieuw leven in 

Mocht je last hebben van eczeem, een droge of een geïrriteerde huid dan zorgt de olie ervoor dat deze kwaaltjes gauw weg zijn. 

Skin-aging 

De zon heeft een groot effect op onze huid. Het kan zorgen voor kleurverandering, rimpels en meer. Uit onderzoek blijkt dat de gezonde vetten die in avocado olie zitten, een goed effect hebben op het vertragen van de veroudering van de huid. De anti-oxidanten kunnen de radicalen die veroorzaakt worden door de zon tegengaan.

Helpt tegen een verbrande huid

De anti-oxidanten in de olie zorgen ervoor dat je verbrande huid sneller herstelt en het de pijn verzacht. 

Het verhelpen van acne 

In avocado zitten alle stoffen die kunnen bijdragen aan het verhelpen van je acne. Denk daarbij ook aan de roodheid, de gevoeligheid en de jeuk van de acne. De vitamines C en E in de olie zorgen er ook voor dat toekomstige acne eerder wegblijft.

Hoe voeg ik de olie toe in mijn routine?

Je kunt de avocado olie op verschillende manieren in je alledaagse routine verwerken:

Als een gezichtsmasker

Snijd een rijpe avocado in blokjes en voeg daarbij wat avocado olie toe. Roer dit goedje door elkaar en breng het op je gezicht aan. Laat dit 15 minuten zitten en je huid voelt als nieuw. 

Als een dagelijkse moisturizer

Voeg een paar druppels avocado olie toe aan je gebruikelijke dag- of nachtcrème. Dit zorgt voor een diepere hydratatie.

Als een lotion voor je lichaam

Gebruik de olie op zichzelf en smeer je lichaam goed in na het douchen. Zo hydrateer je niet alleen je gezicht maar ook de rest van je huid. 

Ook voor je haar een wondermiddel 

Niet alleen je huid doe je een plezier met de olie maar het heeft ook voordelen om het te gebruiken voor je haar. Heb je droog of beschadigd haar? Dan komt de avocado olie ook goed van pas. Gebruik de olie als een leave-in conditioner, laat dit vijf tot tien minuten zitten, om je haar goed te hydrateren en een nieuw leven te geven. In tegenstelling tot kokosnootolie maakt avocado olie je haar niet vettig. 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top