Health

Op de gezonde tour? Dit zijn 8 perfecte superfoods voor vrouwen

Op de gezonde tour? Dit zijn 8 perfecte superfoods voor vrouwen

De term 'superfood' heeft in de afgelopen jaren een sterke opmars gemaakt. We zijn ons tegenwoordig veel meer bewust van wat wij eten, waar ons eten vandaan komt en we proberen dit (bijna) allemaal zo healthy mogelijk te houden. Superfoods zijn daarom een enorme trend, en dit zal niet zo snel gaan veranderen. Maar wat zijn superfoods nou precies? 

De naam 'superfoods' klinkt erg interessant, en is dan ook best wel commercieel. Een superfood is namelijk simpelweg een voedingsmiddel met veel voedingstoffen en is dus rijk aan vitamines en mineralen. Zou jij je wel wat meer willen verdiepen in wat nou daadwerkelijk superfoods zijn? Wij geven je een aantal voorbeelden.

Paddestoelen 

Paddestoelen bevatten allerlei vitamines en mineralen. Onder andere vitamine B, D, koper en kalium. Dit goedje zit vol antioxidanten, waaronder selenium. Selenium (of seleen) zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen tegen beschadiging. Daarnaast helpt het hartaandoeningen te voorkomen, het verkleint de kansen op het ontwikkelen van bepaalde kankercellen, het vermindert de mentale achteruitgang, bevordert de gezondheid van de schildklier en helpt bij het versterken van je imuunsysteem. Ben je al overtuigd? Wij in ieder gval wel! 

Pure chocolade 

Hoor ik daar chocolade? You've got my attention. Yes, je leest het goed, pure chocolade is gezond! Het zit vol met vezels, koper, ijzer en magnesium. Al deze dingen werken samen om de cholesterol- en bloedsuikerspiegel te verlagen, immuniteit te versterken, het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, en de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Bovendien helpt pure chocolade ook nog eens om depressie te voorkomen. 

Gember 

Gember helpt naast misselijkheid ook tegen spierpijn, het verlaagt de bloedsuikerspiegel en het vermindert zelfs menstruatiekrampen. Alsof dat nog niet genoeg is, helpt gember ook de groei van abnormale cellen (die bijvoorbeeld tot kanker kunnen leiden) te verminderen en het kan zelfs de groei van bepaalde bacteriën remmen. Dus waar wacht je nog op? Maak bijvoorbeeld een heerlijk kopje gemberthee

Zoete aardappels 

De zoete aardappel wordt gezien als het 'perfecte' voedingsmiddel, omdat heel veel van de voedingsstoffen die wij dagelijks nodig hebben zijn verwerkt in de aardappelen. Dat klinkt goed toch? Want hoe lekker zijn zoete aardappels? Ze helpen tevens bij het verminderen van stress, de bloedsuikerspiegel wordt onder controle gehouden en lichamelijke ontstekingen worden bestreden. Dit goedje bevat ook de vitaminen A, B, C en E. Vitamine C kan helpen bij de aanmaak van collageen, wat jouw huidje een healthy glow en volume geeft geeft. Vitamine E helpt dan weer om je huid zo gehydrateerd mogelijk te houden. Vanavond misschien zoete aardappels maken? 

Peren 

Peren, ze zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens mega goed voor je! Ze staan bovenaan de lijst als een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld. Ze bevatten een goede hoeveelheid koper, vitamine C en vezels. Peren bevatten tevens stoffen die jouw huid zullen laten stralen. Ook helpt deze vrucht bij het verbeteren de gezondheid van je hart. 

Granaatappels 

De perfecte tijd om granaatappels te eten is in de herfst, aangezien de granaatappels op hun best zijn tussen september en november. Perfect timing dus! Ze bieden alle voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen voor de herfst. Dit heerlijke goedje zit boordevol vitaminen, vezels, antioxidanten en kalium. Onderzoeken wijzen zelfs uit dat granaatappels helpen om je geheugen te verbeteren. Het voordeel aan granaatappels is dat je ze op verschillende manieren kunt eten (losse pitjes, of bijvoorbeeld door een salade), maar ook drinken (denk aan granaatappelsap). Genoeg mogelijkheden dus! 

Bloemkool

Deze superfood is naast super healthy ook nog eens glutenvrij en bevat weinig koolhydraten. Bloemkool is rijk aan vitamine B, C en K, magnesium, mangaan, kalium, vezels en fosfor. Deze groente is op talloze verschillende soorten te eten. Je hebt tegenwoordig namelijk ook super lekkere pizza's met een bloemkoolbodem! 

Rucola 

Rucola zit vol met calcium, kalium, foliumzuur, zink, ijzer, fosfor en vitamine A, C en K maar bovenal helpt rucola bij het versterken van je hart. Rucola regelt je bloeddruk, helpt bij de spijsvertering, versnelt het genezingsproces van huidaandoeningen zoals acne en eczeem. Klinkt als een wondermiddel toch? Doe daarom de volgende keer wat extra rucola in je salade, of als topping op je broodje. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top