Lifestyle

Een échte theeliefhebber? Dan wil je deze thee + leuke thee goodies hebben

Een échte theeliefhebber? Dan wil je deze thee + leuke thee goodies hebben

Het drankje wat ik het liefste drink, is thee. Vooral in de koude maanden heb ik altijd een kopje binnen handbereik om mij warm te houden én mezelf natuurlijk te hydrateren. De theegiganten die hun zakjes slijten in de supermarkt, daar ben ik als echte theeliefhebber al een tijdje van afgestapt en dat is maar goed ook.

Thee is namelijk een kostbaar product en om het wat meer betaalbaar te maken, worden de blaadjes vaak machinaal geplukt. Het gevolg? Doordat de theeplant beschadigd wordt, vermindert het afweermechanisme van de plant en er verdwijnen hele takken in het mengsel wat wij middels zakjes in warm water dopen. Slecht voor je is het niet (voor zover ik weet) maar erg bevordelijk voor de smaak is het ook niet: deze wordt flink bitter. Om het thee-gruis met de vermalen takjes wat smaak te geven, voegen de grote theemerken uit de supermarkt iets aan het mengsel toe: kleine balletjes met smaak- en zoetstoffen. 

Klinkt niet echt goed toch? Theeblaadjes oogsten op een manier waardoor ze hun smaak verliezen, om die vervolgens op een kunstmatige manier weer toe te voegen? Dat vond Claartje, oprichter van TEAmwork Tea ook. Ze besloot te gaan kijken in Sri Lanka, bij theeplantages die produceren met respect voor mens en milieu. Die thee, die met de hand geplukt wordt en daardoor altijd van hoge kwaliteit is, smaakt van zichzelf al ontzettend rijk. Thee, hoe thee hoort te zijn. Op dat moment besloot ze om TEAmwork Tea te beginnen: thee waar iedereen (de pluksters in Sri Lanka, de consument, de natuur) een beetje beter van wordt. Naast de losse thee, heeft TEAmwork Tea ook (biologisch afbreekbare) theezakjes.

TEAmwork Tea is 100% biologisch en volledig fairtrade, zodat de wereld er een klein beetje beter van wordt. De thee is verkrijgbaar in 8 smaken. De melanges bestaan uit niets anders dan theeblaadjes, kruiden en natuurlijke aroma's. Dit is de thee die bij ons op kantoor staat (en waar we als redactie van Trendalert dus dagelijks graag van genieten) én die voor jou verkrijgbaar is bij diverse bio winkels door heel Nederland, een aantal concept stores en de eigen webshop van TEAmwork Tea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TEAmwork Tea (@teamwork_tea) op

 
Beeld: TEAmwork Tea
Deel dit artikel
Back to top