Lifestyle

Hoe kun je thee het beste bewaren

Hoe kun je thee het beste bewaren

Voor de theeleuten onder ons. Hoe bewaren jullie eigenlijk je thee? Als theeliefhebber wil je natuurlijk zo lang mogelijk optimaal kunnen genieten van je thee. Maar hoe doe je dat nou precies? Tea time! 

Thee 

Om thee te kunnen bewaren, moet je natuurlijk wel eerst de juiste thee kiezen en bestellen. De kwaliteit van thee zegt namelijk alles over de geur en de smaak. Hoe hoger de kwaliteit hoe meer je kan genieten en vooral langer. Als je de echte verse geur wil opsnuiven van de thee, dan moet je voor echte thee gaan. Met echte thee bedoelen we de thee uit een thee shop.

 

Bewaren

Zodra je jouw thee eenmaal gevonden hebt is het tijd om hem te bewaren. Wacht hier vooral niet te lang mee. Dit doe je door de verse thee op een droge, donkere, afgesloten en vooral koele plek te bewaren. Hoe verser de thee, hoe intenser de theesmaak. Om echt optimaal te kunnen genieten van jouw kopje thee, moet je op het volgende letten:

  • Bewaar losse thee op een droge plek in huis. Denk bijvoorbeeld aan een van je kastjes of lades in je keuken. De theebladeren van een theeplant doen het namelijk goed in een omgeving met een lage luchtvochtigheid. 
  • Leg thee neer op een donkere plek. Denk aan een speciaal theeblikje. Deze zijn vaak ook nog eens in hele leuke printjes en kleuren te verkrijgen. De geur en smaak vervaagt namelijk bij blootstelling aan (zon)licht. 
  • Theebladeren nemen makkelijk vocht op en vooral ook andere geuren. Sluit daarom de thee af door het te bewaren in een luchtdichte ruimte.
  • Thee bewaar je het beste in een omgeving waar een constante en koele temperatuur is. Zodra jij een warme omgeving hebt, gaat de kwaliteit achteruit. 

 

Bewaarblik

Zoals de naam als zegt is dit blik de perfecte uitvinding om je losse thee in te bewaren. Bij het gebruiken van deze blikjes weet je namelijk zeker dat je losse thee vers blijft. Je herkent je blik meteen en je weet al welke thee erin zit. Ideaal toch? Je kan ze in de meest verschillende printjes krijgen. Wat ook heel leuk is, zijn de authentieke bewaarblikken. Ze passen perfect in je interieur.

 

Houdbaarheid

Wist je dat als je thee goed bewaart het onbeperkt houdbaar is? Dit komt omdat het een gedroogd product is. Er bestaan zelfs theesoorten die al meer dan 30 jaar oud zijn. Volgens de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit is thee 3 jaar houdbaar. Wat vooral het belangrijkste is, is dat als jouw thee over de houdbaarheidsdatums heen, je kijkt of er geen schimmel op de balderen zit. Ruik even aan de thee en proef hem. Schimmel op bladeren is een productiefout, koop daarom je thee bij een theeshop van de echte boeren. Deze mensen kennen het productieproces. Nu is het tijd om te genieten van jouw theemomentje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Mevrouwcha.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top