Health

Zo maak jij een gewoonte van water drinken

Zo maak jij een gewoonte van water drinken

Je hoort waarschijnlijk ontzettend vaak hoe gezond water drinken is. Dit is ook zeker waar. Veel water drinken is goed voor jouw huid, haar, nagels en jouw algemene gezondheid. Ben jij in 2020 van plan om een gewoonte te gaan maken van de aanbevolen acht glazen water per dag? Dat komt goed uit, want wij hebben de allerbeste tips voor jou verzameld om het drinken van water een stuk makkelijker en aantrekkelijker te maken. Stay hydrated!

Geef jouw water een smaakje

De overstap maken naar water als je gewend bent aan zoete drankjes en sapjes kan best lastig zijn. Jij kan water aantrekkelijker maken door het te combineren met verschillende soorten fruit en/of groente om het wat meer smaak te geven. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, komkommer, citroen of besjes. Perfect voor iedereen die water niet lekker vindt omdat er te weinig smaak aan zit.

Drink uit een mooie herbruikbare fles

Dit klinkt misschien raar maar uit een waterfles drinken die je mooi vindt, zorgt ervoor dat je het minder snel vergeet. Houd jouw fles dagelijks in jouw tas en zet 'm op tafel of op jouw bureau neer wanneer je gaat zitten. Zo blijft deze altijd bij je in de buurt en kan je bijna niet meer vergeten dat je water moet drinken. Het voordeel van een herbruikbare fles is ook dat het beter is voor het milieu omdat je minder wegwerpplastic gebruikt. Het bespaart je op de lange termijn ook nog eens geld als je stopt met het aanschaffen van losse flesjes water.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chilly's Bottles (@chillysbottles) op

Gebruik een app

Er zijn tegenwoordig overal apps voor. Een manier om consistent te blijven bij het water drinken, is door een app te gebruiken die jouw waterinname bijhoudt. Download eentje die jou meldingen stuurt om je eraan te herinneren dat je een glas water moet drinken. Of gebruik er één die jou beloont bij ieder glas wat je registreert. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Drink een glas water voor iedere maaltijd

Water drinken voor iedere maaltijd is een simpele routine die jij in jouw dagelijks leven kunt verwerken. Drink bijvoorbeeld een glas water terwijl je aan het koken bent, terwijl je wacht tot jouw avondeten is opgewarmd en zelfs terwijl je een snack samenstelt. Door eten en water drinken altijd met elkaar te combineren, blijf jij gehydrateerd en zal je ook veel minder snel deze stap in jouw routine overslaan.

Eet voedsel waar veel water in zit

Als je nog veel moeite hebt met het drinken van water, kan jij jouw lichaam ook hydrateren door middel van eten. Er zijn veel verschillende soorten voedsel die veel water bevatten die jij in jouw dieet kan verwerken. Watermeloen en komkommer zijn hier goede voorbeelden van. Ideaal om jouw lichaam te hydrateren en voeden in één keer!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emagrecimento e Energia (@jacipetrynutricionista) op

Drink thee

Toch een grotere fan van warme dranken? Stap dan over op thee. Het drinken van thee heeft verschillende voordelen voor jouw gezondheid maar het is natuurlijk ook een goede manier om gehydrateerd te blijven. Hierbij komt ook nog het voordeel dat jij thee ieder smaakje kan geven wat jij zelf wil, dus de smakeloosheid van water is geen excuus meer!

Neem een fles water mee tijdens het sporten

Tijdens het sporten heeft jouw lichaam water nodig. Een fles water meenemen is dus ook een must voor jouw work-out. Als jij iemand bent die vaak vergeet om water te drinken tijdens het sporten, kan jij jezelf voornemen om de sportschool niet te verlaten totdat jouw bidon leeg is. Dan ben jij dubbel gezond bezig!

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top