Lifestyle

Met deze 5 duurzame tips kun jij heel veel geld besparen in 2020 én het milieu redden

Met deze 5 duurzame tips kun jij heel veel geld besparen in 2020 én het milieu redden

Het jaar 2020 staat voor de deur en we zijn al druk bezig met nadenken over wat we in dat jaar willen bereiken. We stellen onszelf nieuwe doelen en brengen structuur aan door goede voornemens vorm te geven. Eén ding is zeker, we moeten gezamenlijk het milieu gaan redden en liever zijn voor onze wereld. En wat is er dan mooier dan hieraan bij te dragen én tegelijkertijd geld te besparen?

Lees hier 5 duurzame tips die jou hierbij gaan helpen.

1. Verlaag je vaste lasten

Door over te stappen naar een andere energieleverancier bespaar je heel veel geld. Allereerst is het belangrijk om je huis energiezuinig te maken. Hiermee verlaag je jouw jaarlijkse kosten én draag je bij aan een duurzame wereld. Om energie te besparen, zou je bijvoorbeeld dubbelglas kunnen laten plaatsen. Ook zou je kunnen overwegen om vaker met de fiets te gaan en de auto te laten staan. Je zal schrikken van hoeveel je bespaart op je autoverzekering.

2. Stap over naar een nieuwe zorgverzekering

Het is verstandig om ieder jaar kritisch naar je zorgverzekering te kijken. Ieder jaar heb je namelijk andere behoeftes. Misschien staat er in 2020 een operatie op de planning. Dan is het handig om hier rekening mee te houden en om te kijken welke verzekering bepaalde kosten dekt. Dit scheelt een hele hoop geld. Ook is het soms simpelweg voordeliger om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. 

3. Refurbish je telefoon 

We kunnen helaas niet meer zonder onze smartphone en hebben het liefst allemaal de nieuwste en snelste telefoon. Het jammere is dat de telefoons maar een aantal jaren meegaan. Zo moeten de meesten hun iPhone na twee jaar al vervangen, omdat die niet meer up-to-date is. Telefoons kosten een godsvermogen, maar daar is nu iets duurzaams op bedacht. 'Refurbished iPhone' is letterlijk een tweedehands telefoon. Je telefoon wordt grondig nagekeken en indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd. Zo bespaar jij kosten én draag je een steentje bij aan een beter milieu. 

4. Laat fast fashion links liggen

Wij vrouwen houden ontzettend veel van shoppen en trouwens, mannen zijn er ook niet vies van. Maar anno 2020 kan shoppen bij fast fashion ketens écht niet meer. Fast fashion maakt onze wereld kapot en dat wil jij niet op je geweten hebben toch? Kijk eens goed naar wat je eigenlijk allemaal nog in je kast hebt liggen en bedenk nieuwe combinaties. Wie weet waardeer je oude kledingstukken opeens weer. Daarnaast gaan fast fashion kledingstukken niet al te lang mee dus moet je telkens weer shoppen om dingen te vervangen. Het zal pijn in je hart doen als jij erachter komt hoeveel geld je eigenlijk kan besparen als je stopt met het kopen van fast fashion kleding. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop blijken te zijn. 

5. Schrap abonnementen

We kennen het vast allemaal wel dat we gedachteloos het zoveelste abonnement afsluiten. Zonder erbij na te denken, tekenen we voor iets in de hoop dat we dit jaar dan écht de jackpot winnen. Het is makkelijk, want je geeft je bankrekeningnummer, er wordt maandelijks geld afgeschreven en jij houdt er een goed gevoel aan over. Maar als je dit bij elkaar op gaat tellen, ben je behoorlijk wat zuurverdiende centen kwijt aan abonnementen. Kijk goed naar wat je allemaal hebt afgesloten en beperk het aantal tot 1 of 2 abonnementen. Dit zal zo veel geld schelen. 

Beeld: Photo by Ian Schneider on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top